Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iulius Town Timișoara sau viața trăită la standarde de 5 stele
17 dec 2019 / 09:55, de  Mara Ivan
Când alegem un hotel, ne dorim să fie de 5 stele și să aibă servicii pe măsură. Dar cum ar fi să mergeți la serviciu în birouri de 5 stele și, mai mult, să aveți la doi pași un întreg univers în care să găsiți toate serviciile de care aveți nevoie într-o zi? La Timișoara a fost dezvoltat un astfel de proiect de regenerare urbană, un concept avangardist, care pune comunitatea în centrul atenției.
Este noul oraș din oraș
Este noul oraș din oraș

Iulius Town Timișoara este noul „oraș din oraș” și locul unde poți să îți desfășori activitatea zi de zi, începând cu mersul la birou și continuând cu socializarea cu prietenii sau plimbarea în grădină, cu mersul la sală sau la cumpărături. Este un concept pentru familie, care include o școală și o grădiniță, un serviciu adăugat de curând în mixul propus de același proiect.

Dezvoltatorii, grupul IULIUS și Atterbury Europe, au investit peste 440 de milioane de euro în acest proiect, care astăzi palpită în inima Timșoarei. La Iulius Town, lumea vine cu treabă sau să uite de griji, este un perpetuu du-te-vino care dă viață noii Timișoara, orașul care se modernizează, se transformă pentru generația viitoare.

Peste 5.000 de oameni lucrează în cele trei clădiri de birouri, United Business Center (UBC) 1, 2 și 3, care se constituie într-un pol regional de business, cu o suprafață totală de spații office clasa A de 50.000 mp, un generator de creștere pentru toată regiunea.

Întregul proiect s-a dezvoltat ca răspuns la o cerere concretă a pieței, fiind o evoluție firească dacă ne uităm la trendurile internaționale. „Nu lucrăm speculativ, de aceea, toate cele trei clădiri de birouri operaționale sunt închiriate integral. Companii din IT, automotive, financiar-bancar și consumer support, care doreau să deschidă birouri în această zonă sau să se extindă, au astăzi sediile în Iulius Town. Facilitățile sunt esențiale pentru marile companii și încep să fie dictate tot mai mult de către angajați. Așa că am gândit acest concept, care pune omul în centrul tuturor activităților, astfel încât să beneficieze de o viață simplificată”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Complexul are o ancoră verde, o grădină superbă, amenajată de peisagiști italieni, cu sute de specii de arbori și arbuști, aduși din pepiniere din Peninsulă și naturalizați aici înainte de a fi plantați. Iar grădina nu este doar spațiu de relaxare sau un „birou” în natură, ci și de joacă, piesa de rezistență fiind caruselul etajat, care face furori. „Ne place să colorăm în verde proiectele noastre și investim serios în aceste grădini. Prima a fost amenajată la Palas Iași și pentru că ne-a plăcut ce a ieșit și modul în care a fost primită de public, am continuat și la Timișoara. În plus, creăm mici locuri verzi chiar în clădirile de birouri. Am început cu recepția UBC 3, unde am adus câțiva măslini și bănci, astfel încât cine vrea o pauză plăcută, trebuie doar să iasă din birou și peisajul se schimbă într-un mod fascinant”, a mai spus Laurențiu Manea.

Iulius Town continuă să se dezvolte, anul viitor urmând să fie dată în folosință clădirea United Business Center 0, care va fi cea mai înaltă din România și va adăuga pe piață 52.000 mp. Primii chiriași au fost deja anunțați, Ness Digital Engineering și Endava, care au închiriat 4.100 mp, respectiv 2.100 mp. În total, în cele patru clădiri de birouri vor lucra peste 13.000 de oameni.

Intregrarea Iulius Town în infrastructura orașului, astfel încât accesul în complex să fie cât mai rapid, a fost posibilă datorită unor investiții substanțiale: lărgirea unor benzi de circulație și un tunel rutier. De asemenea, și sumele alocate pentru spațiile de parcare au fost semnificative, în complex fiind disponibile peste 4.000 de locuri, subterane și supraetajate.

Citește și Compania Ness a închiriat peste 4.100 mp în UBC 0

Ce alte funcțiuni oferă Iulius Town? Cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului – peste 450 de magazine dispuse pe o suprafață de peste 120.000 mp - , cel mai mare centru de fitness și sănătate din România, World Class, care include o piscină semiolimpică și echipamente de ultimă generație, un hub medical și un centru de conferințe elegant și modern, potrivit atât pentru evenimente corporate, cât și pentru petreceri. În plus, vizitatorii pot să rezolve și chestiuni birocratice, cum ar fi emiterea unui pașaport sau a cărții de identitate ori înmatricularea mașinii, iar food court-ul este un spațiu generos, în care bucătării de pe tot globul se întâlnesc pentru a le oferi o experiență culinară de neuitat.

Iulius Town Timișoara este un concept de real-estate „all in one”, care oferă echilibrul perfect între viața personală și cea profesională, un respiro de la agitația urbană și economia de timp pe care o cautăm cu toții.

Ştiri Recomandate

Comisia Europeană trage un semnal de alarmă

Analiză. Cauzele majore pentru lipsa forței de muncă în România

Schimbările demografice şi migraţia au un impact semnificativ asupra dinamicilor pieţei forţei de muncă, apreciază...

"CFR" SA a lansat în SICAP două licitaţii cu o valoare financiară estimativă de 55,3 milioane de lei

CFR SA a lansat două licitații. Ce valoare financiară au

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat în SICAP două licitaţii cu o valoare financiară estimativă...

Banca Naționala a României

BNR: Ţinta pentru creditele neperformante este de 3,5% în 2020

Ţinta pentru creditele neperformante este de 3,5% în 2020, iar ritmul de scădere va fi mai lent anul acesta, a...

Sectorul bancar este expus la potenţialele efecte negative provocate de majorarea spreadurilor aferente datoriei publice

Comisia Europeană: Sectorul bancar este expus la potenţiale efecte negative

Sectorul bancar este expus la potenţialele efecte negative provocate de majorarea spreadurilor aferente datoriei...

Costurile anulării JO 2020 ar fi uriașe

Coronavirus Covid-19. Olimpiada de la Tokyo, pusă sub semnul întrebării

Olimpida de la Tokyo se află la mai puțin de 5 luni distanță iar rapiditatea cu care se răspândește covid-19...

Unul dintre cei mai longevivi actori de la Hollywood, Kirk Douglas, s-a sins din viață la începutul lunii februarie, la vârsta de 103 ani

Kirk Douglas nu i-a lăsat lui Michael nici măcar un dolar. Cine beneficiază de avere

Unul dintre cei mai longevivi actori de la Hollywood, Kirk Douglas, s-a sins din viață la începutul lunii...

Sediul BNR

Coronavirus. BNR, pregătită pentru eventualitatea unei crize

Există bănci care au un plan foarte detaliat şi foarte uşor de aplicat în cazul unei epidemii de coronavirus,...

Câteva minute pot face minuni

NASA a calculat până la secundă. Ecuația unui somn productiv

De la bun început trebuie precizat că nu este vorba despre somnul de noapte. Nu. Experții NASA s-au aplecat...

Curs valutar | Actualizat la 26-02-2020
EUR flag1 EUR = 4.8074 RON
USD flag1 USD = 4.4186 RON
GBP flag1 GBP = 5.7166 RON
CHF flag1 CHF = 4.5312 RON
AUD flag1 AUD = 2.9024 RON
DKK flag1 DKK = 0.6434 RON
CAD flag1 CAD = 3.3222 RON
HUF flag1 HUF = 0.0142 RON
JPY flag1 JPY = 0.0400 RON
NOK flag1 NOK = 0.4708 RON
SEK flag1 SEK = 0.4539 RON
XAU flag1 XAU = 234.1367 RON
Monede Crypto
1 BTC = 39824.67RON
1 ETH = 1003.95RON
1 LTC = 279.48RON
1 XRP = 1.04RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.36% p.a.
ROBOR:
3 luni: 2.95%
6 luni: 3.08%
12 luni: 3.17%
EURIBOR:
3 luni: -0.4170 %
6 luni: -0.3580 %
12 luni: -0.2950 %