Italia, sub atacul coronavirusului. Ce se întâmplă cu românii din Peninsulă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Veștile sunt bune
Veștile sunt bune
Autorităţile italiene nu au raportat cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătăţii, care afirmă că România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre Italia şi China.

"Reprezentanţii Comitetului intersectorial pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanţii autorităţilor cu responsabilitate în acest domeniu, au susţinut în seara zilei de 22 februarie 2020 o teleconferinţă, având în vedere evoluţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroşi cetăţeni români. Până în prezent, nu sunt raportate de către autorităţile italiene cazuri de cetăţeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariţia de c cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional, din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre cele două ţări (n.r. - Italia şi China)", se arată într-un comunicat de presă al MS.

Potrivit sursei citate, autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene.

"Noile măsuri vor fi transmise de către Ministerul Sănătăţii către unităţile sanitare şi medicii de familie, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti", afirmă sursa citată. Conform MS, vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale şi aeriene.

Citește și Coronavirus. Japonezii caută medicamentul potrivit. Ce fac

Totodată, Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

"Toate persoanele care se încadrează în definiţia de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU. În aceste zile, Ministerul Sănătăţii va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină şi pentru managementul cazurilor suspecte şi confirmate de infecţie cu coronavirus (COVID-19)", se mai arată în comunicat.

Totodată, MS precizează că va fi extinsă campania de informare a populaţiei privind infecţia cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale şi colective care trebuie luate şi va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluţia situaţiei la nivel internaţional şi eventualele măsuri suplimentare luate de autorităţile române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel