Israelul își fortifică apărarea. Ultimele pe listă, arme LASER anti-dronă
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Sistemele laser din aer oferă avantaje față de sistemele laser de la sol datorită faptului că sunt transportate la bordul aeronavelor și pot fi mutate rapid între diferite locații.
Sistemele laser din aer oferă avantaje față de sistemele laser de la sol datorită faptului că sunt transportate la bordul aeronavelor și pot fi mutate rapid între diferite locații.
Ministerul Apărării din Israel a anunțat astăzi că a interceptat cu succes mai multe drone în timpul testării unei arme laser de mare putere.

Sistemul este considerat a fi „o schimbare strategică a capacităților de apărare aeriană ale statului Israel” și ar putea adăuga o capacitate vitală sistemului integrat multistrat de apărare aeriană al Israelului.

Cu toate că noul laser de mare putere a fost testat împotriva UAV-urilor, declarațiile făcute de oficialii implicați în demonstrație arată că sistemul este destinat și apărării împotriva atacurilor cu rachete.

Demonstrația a fost efectuată de unitatea de testare a rachetelor „Yanat” a Forțelor Aeriene Israeliene (IAF), Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Israel (DDR&D) și producătorul israelian Elbit Systems. Într-un comunicat de presă se afirmă că mai multe vehicule aeriene fără pilot (UAV) au fost interceptate și distruse folosind noul sistem laser aerian, relatează publicația Thedrive. 

Sistemele laser din aer oferă avantaje față de sistemele laser de la sol datorită faptului că sunt transportate la bordul aeronavelor și pot fi mutate rapid între diferite locații. Aceasta oferă o flexibilitate suplimentară pentru a răspunde amenințărilor cu dronă și oferă o acoperire mai mare într-o zonă mult mai largă, mai ales în comparație cu un sistem staționar. 

Citește și: Iran. Ce s-a întâmplat la centrala NUCLEARĂ

Noul sistem laser din Israel este capabil să „intercepteze în mod eficient amenințări la distanță mare la altitudini mari, indiferent de condițiile meteorologice”, în ciuda faptului că Ministerul Apărării din Israel a declarat anterior că sistemele laser nu funcționează bine în condiții meteorologice nefavorabile sau prin plafon de nori.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că rolul noului sistem este „semnificativ atât în ​​ceea ce privește eficiența costurilor, cât și capacitățile de apărare” și „va adăuga un nou strat de protecție la distanțe mai mari și în fața mai multor tipuri de amenințări”.

Noul sistem laser de mare putere aerian din Israel ar putea completa sistemul de apărare antirachetă existentă al Israelului, care include sistemele de rachete sol-aer Iron Dome, Patriot , David's Sling și Arrow, precum și avioanele de vânătoare. Necesitatea unei abordări multistrat pentru a contracara toată paleta de amenințări a devenit evidentă și în ultimele ciocniri în care atacurile masive cu rachete, lansate de militanții palestinieni, au testat limitele  Iron Dome. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS. Scădere majoră a industriei extractive

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,4% în...

Chirițoiu: Trebuie blocate investițiile companiilor nocive

România are un cadru legal de verificare a...

TikTok introduce noi funcții

TikTok anunţă că actualizează Regulile Comunității și introduce noi funcții...

Atacul Iranului: Reacția pieței petrolului este „surprinzătoare”

Reacția pieței petrolului la recentul atac al Iranului...

Benzina mai scumpă decât ieri. Cât costă litrul de motorină

Putem vorbi despre o ușoară reașezare a prețurilor, care...

Site-urile neautorizate în România vor fi blocate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în...

Criza energetică „a rămas în urma noastră”

Este ceea ce afirmă plin de convingere Nicolas Mougeot,...

Inflația României, cea mai mare din UE și în luna martie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în...


pixel