Investitorii din Silicon Valley aleargă după OZN-uri. Au un scop precis
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt curioși să le afle secretele
Sunt curioși să le afle secretele
Un grup de fonduri cu capital de risc din Silicon Valley s-au apucat să studieze la modul cel mai serios interesul opiniei publice și nu numai pentru Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN), considerând că există perspective pentru progres tehnologic.

De mai bine de o jumătate de secol, oamenii se pregătesc pentru primul contact cu civilizațiile extraterstre. Recent, a fost publicată harta prezenței OZN-urilor pe teritoriul Statelor Unite, unde sunt consemnate, pe state, mărturiile celor care susțin că au văzut astfel de obiecte. Iar cele mai multe astfel de incidente s-au înregistrat în statul Vermont.

Potrivit publicației Vice, oamenii de afaceri din California au decis să privească lucrurile, adică o eventuală năvală a extratereștrilor, din alt unghi: investitorii caută un avantaj practic dintr-o posibilă întâlnire cu OZN-uri. Printre altele, ei speră să afle cum sunt pilotate aceste ”farfurii zburătoare” atât de silențioase.

Unul dintre întreprinzătorii din Silicon Valley, Rizwan Virk, fondatorul proiectului Play Labs a MIT, consideră OZN-urile un fenomen interesant pentru tehnologi și ingineri. ”Din punctul meu de vedere, știința oficială a dezvăluit, probabil, doar 5% din adevărurile despre Univers, restul de 95% din informații fiind încă secrete. De aceea mă atrage acest subiect”, a explicat Virk.

Citește și OZN-ul care a pus în alertă aviația sud-coreeană. Ce s-a descoperit

În opinia lui, apariția OZN-urilor pune sub semnul îndoielii principiile posibilului și imposibilului, pentru că vecinii noștri din spațiu dispun, după toate probabilitățile, de tehnologii mult mai avansate, care nu se înscriu încă în modelul nostru de a percepe viitorul. În același timp, investitorul recunoaște că, în Silicon Valley, are puțini adepți și că OZN-urile constinuă să fie o temă incomodă de discuții.

În cartea sa American Cosmic: UFOs, Religion, Technology, Diana Pasulka, profesor de filosofie la University of North Carolina Wilmington, scrie, spre exemplu că fenomenul OZN combină atât aspecte religioase, care țin de divinitate, cât și elemente de tehnologie, pornindu-se de la ideea că, undeva, alte civilizații pot exista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel