Investiție de 44,5 mil. lei în România. Wetterbest a finalizat relocarea fabricii din Băicoi
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O veste bună pe timp de criză
O veste bună pe timp de criză
Wetterbest, al doilea producător de sisteme pentru acoperişuri din România, a inaugurat miercuri, la Băicoi, noua facilitate de producţie, în urma unei investiţii de 44,5 milioane de lei, conform unui comunicat.

Implementarea proiectului de investiţii a început în a doua jumătate a anului 2018 şi a fost realizat în două faze. Proiectul a fost cofinanţat parţial prin schema de ajutor de stat, valoarea ajutorului de stat fiind de 8,64 milioane de lei.

Noua fabrică va avea o capacitate anuală de producţie de 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă metalică. În urma relocării, au fost create 42 de noi locuri de muncă, astfel încât în prezent numărul total de angajaţi a Wetterbest este de peste 350 persoane. Pe lângă echipamentele de ultimă generaţie, noua unitate de producţie beneficiază de softuri de automatizare a proceselor de producţie şi de gestiune, care vor contribui la optimizarea producţiei şi a fluxurilor logistice şi de depozitare.

Înainte de relocare, Wetterbest îşi desfăşura activitatea într-o zonă aflată de o parte şi de alta a unui drum judeţean, iar spaţiile nu erau optime pentru desfăşurarea eficientă a activităţii din punct de vedere comenzi, distribuţie şi logistică.

Obiectivele Wetterbest pentru acest an prevăd creşterea cifrei de afaceri şi a cotei de piaţă, creşterea accesibilităţii produselor prin dezvoltarea reţelei de distribuţie şi creşterea exporturilor în ţările din regiune. Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj, precum şi în cele trei showroom-uri din Cluj, Craiova şi Braşov. Compania a înregistrat, anul trecut, afaceri de 269,9 milioane de lei, în creştere cu 22%, faţă de 2018.

Citește și Fabrici Renault şi Nissan din Spania nu mai au componente

Compania Wetterbest are trei locaţii de producţie în Băicoi (sediul central; Prahova), Podari (Dolj) şi Sărăţel (Bistriţa-Năsăud), iar de la începutul acestui an este deţinută integral de TeraPlast.

Cu o tradiţie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcţii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfăşoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile TeraPlast sunt incluse în indicii BET, BET-TR, BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR şi BET-Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel