Înmatricularea auto. MODIFICĂRI importante. Ce se întâmplă
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
CNAIR, anunț IMPORTANT pentru ȘOFERI
CNAIR, anunț IMPORTANT pentru ȘOFERI
Ministerul Afacerilor Interne a postat pe site-ul oficial al instituției un proiect ce vine să modifice și să completeze Ordinul ministrului administrației și internelor nr. 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Una dintre cele mai importante modificări prevăzute se referă la înmatricularea mașinilor noi în sensul că, după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, dealerii auto vor putea ei înșiși să îndeplinească formalitățile de înmatriculare în numele cumpărătorului. În acest scop, se va întocmi un mandat special, autentic, la notar. 

Pe de altă parte, același proiect propune, la transcrierea dreptului de proprietate, situație ce apare la schimbarea proprietarul mașinii, câteva modificări. 

1. Astfel, va fi suficientă dovada înregistrării autoturismului la organul fiscal pe numele proprietarului/utilizatorului. De fapt, odată cu noul ordin, dispare orice referire la fișa de înmatriculare.

2. În același timp, dispare obligativitatea de a menționa, în certificatul de înmatriculare a fostului proprietar, transmiterea dreptului de proprietate. 

3. Și nu în ultimul rând apare posibilitatea de a aduce plăcuțele a căror combinație a numărului de înmatriculare a fost păstrată anterior de către solicitant.

Citește și Codul rutier. Ce pățesc proprietarii care împrumută mașina personală

4. În ceea ce privește plăcuțele, titularul certificatului de înmatriculare sau de înregistrare este obligat să solicite eliberarea unei/unor plăcuţe cu număr de înmatriculare sau înregistrare în locul celor furate, pierdute sau deteriorate, în termen de cel mult 30 de zile de la data la care a intervenit una dintre aceste situaţii.

5. Și nu în ultimul timp, la eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare nu va mai trebui prezentarea cărții de identitate a vehiculului, problema putând fi rezolvată prin mandatar, cu procură specială autentică. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel