Indemnizație pentru pensionari. Sumele sunt cu adevărat INCREDIBILE
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
E adevărat, sunt bani care vin, dar sumele sunt...
E adevărat, sunt bani care vin, dar sumele sunt...
Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 922.626 persoane în luna august, din care 792.571 erau pensionari din sistemul public, iar 130.055 erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 304 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele Cluj - de 353 lei, Bistriţa-Năsăud (347 lei) şi Hunedoara (344 lei).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti - respectiv 34.800, şi în judeţele Suceava (32.332 pensionari), Iaşi (28.649) şi Dolj (27.654).

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 156 de lei, valoarea ce mai mare fiind înregistrată în Bucureşti (între 180 lei şi 247 lei, în funcţie de sector) şi în judeţele Ilfov - de 259 lei şi Gorj (232 lei).

Citește și Reguli noi. Mii de lei ÎN PLUS față de INDEMNIZAȚIA de acomodare

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţele Iaşi (8.942 persoane), urmat de Dolj (8.586) şi Botoşani (8.188). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel