Începând cu 2022, UE impune reguli noi. Sunt vizate toate mașinile
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Conform noilor norme aprobate la nivelul Uniunii Europene
Conform noilor norme aprobate la nivelul Uniunii Europene
Siguranța pe care o oferă mașinile a devenit în ultimii ani un criteriu din ce în ce mai important pentru clienții de pe piața auto interesați să își cumpere un nou automobil.

Progresul tehnologiei este mai mult decât evident în acest domeniu, cele mai noi mașini de pe piață ajungând la ora actuală să beneficieze de o serie întreagă de sisteme de siguranță activă extrem de complexe! Conform noilor norme aprobate la nivelul Uniunii Europene, toate autoturismele noi care vor fi comercializate în statele UE începând cu jumăătatea anului 2022 vor fi echipate cu anumite funcții și sisteme de siguranță. 

Combustibilii fosili ies din grațiile UE. Ce urmează să se întâmple

Măsurile cu privire la echiparea obligatorie a automobilelor cu anumite funcții și sisteme de siguranță au fost propuse în 2018 de Comisia Europeană. În cele din urmă, Parlamentul European le-a aprobat, statele blocului comunitar european înțelegând importanța acestora. Astfel, Parlamentul European încearcă să facă un prim pas în direcția reducerii numărului victimelor accidentelor rutiere.

Conform statisticilor înregistrate în Uniunea Europeană, în fiecare an, aproximativ 25.000 de oameni își pierd viața în urma accidentelor de pe șosele, alți aproximativ 140.000 fiind răniți! Totodată, statisticile clasează țara noastră ca fiind una dintre cele mai periculoase din Uniunea Europeană atunci când vine vorba despre accidentele rutiere cu urmări tragice.

Conform normelor aprobate în Parlamentul European, toate automobilele noi care vor fi comercializate în statele membre ale blocului comunitar european începând cu jumătatea anului 2022 vor trebui echipate în mod obligatoriu cu anumite funcții și sisteme de siguranță activă. Mai exact, este vorba despre aproximativ 30 de astfel de funcții menite să ofere o siguranță sporită șoferilor și pasagerilor auto.

Una dintre funcțiile importante din acest pachet ar urma să împiedice persoanele aflate sub siguranța băuturilor alcoolice s conduca un automobil. De asemenea, anumite funcții vor avea rolul de a înregistra datele unui accident, în timp ce altele vor împiedica șoferul să depășească limita legală de viteză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel