Încă o țară decide ca vaccinarea să fie obligatorie pentru aceste persoane
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Italia vrea să introducă vaccinarea obligatorie pentru toată populaţia
Italia vrea să introducă vaccinarea obligatorie pentru toată populaţia
GUvernul de la Budapesta a emis o Ordonanță de Urgență rivind imunizarea de bază a personalului din domeniul sanitar, și care prevede că dministrarea primelor două doze împotriva coronavirusului va deveni obligatorie pentru tot personalul sanitar care nu s-a vaccinat încă.

Ordonanţa va intra în vigoare la data de 15 august, iar cei care lucrează în domeniul sănătăţii vor avea la dispoziţie 15 zile pentru a începe vaccinarea, a declarat Ágnes Galgóczi, şeful departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică, vineri.

Galgóczi a explicat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care lucrează în domeniul sănătăţii şi nu s-au vaccinat încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, cei din spitale, cei de pe ambulanţă, cei din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi - indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat. În plus, vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

Vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care doresc să se angajeze în acest domeniu; după angajare, personalul are la dispoziţie 15 zile pentru a se prezenta în vederea administrării primei doze, a spus şeful departamentului de epidemiologie.

Galgóczi a subliniat că vaccinarea celor din domeniul sanitar este importantă atât în vederea protejării sănătăţii proprii, cât şi în vederea protejării sănătăţii pacienţilor.

Oficialul a specificat, de asemenea, că administrarea celei de-a treia doze nu va fi obligatorie pentru personalul sanitar.

Pagube IMENSE cauzate de studii FALSE privind VACCINAREA. Ce s-a întâmplat

Al patrulea val al epidemiei este foarte aproape, însă cu vaccinarea şi cu respectarea regulilor de igienă putem trece mai uşor prin acesta, a specificat Ágnes Galgóczi.

Deşi numărul cazurilor din Ungaria este unul mic, numărul de îmbolnăviri creşte de la săptămână la săptămână, iar cantitatea de material ereditar provenit de la coronavirus creşte în apele uzate, a adăugat Galgóczi.

Despre administrarea unei a treia doze, specialistul a spus că aceasta este recomandată în primul rând celor care fac parte dintr-o grupă cu risc crescut, aşadar vârstnicilor, celor cu boli cronice şi pacienţilor care au un sistem imunitar slăbit.

Administrarea celei de-a treia doze poate fi solicitată la 4-6 luni de la a doua doză. La data de 1 august va fi demarată o nouă campanie de vaccinare a celor cu vârsta de peste 60 de ani: medicii de familie şi voluntarii vor contacta personal vârstnicii care nu s-au imunizat până acum. Vaccinarea va fi posibilă atât la domiciliul persoanei, cât şi la cabinetul medicului de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel