În seara Brexitului, foc de artificii vizibil din Franța. Ideea unei deputate
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
COVID-19: Londra face schimbă MAJORE de Anul Nou
COVID-19: Londra face schimbă MAJORE de Anul Nou
Un foc de artificii vizibil din Franţa şi un banner pentru gloria Regatului Unit amplasat pe faleza oraşului britanic Dover sunt ideile unei deputate conservatoare britanice pentru a sărbători Brexitul pe 31 ianuarie.

''Oamenii (din circumscripţia Dover) au votat cu o majoritate zdrobitoare pentru ieşirea din Uniunea Europeană şi recâştigarea locului nostru ca naţiune independentă în lume'', a explicat Natalie Elphicke, o avocată aleasă pentru prima dată deputat în Camera Comunelor la alegerile anticipate din decembrie, scrie joi AFP.

Brexitul ''este ocazia să ne arătăm ambiţiile pentru un Regat Unit pe care-l putem construi în următoarele decenii'', a adăugat ea.

Ce o să facă Big Ben-ul când se anunță oficial ieșirea Marii Britanii din UE

Cum a eşuat demersul de a face Big Ben-ul să sune în seara Brexitului, ea doreşte să amplaseze pe faleza albă din Dover un banner gigant cu mesajul ''Iubim Regatul Unit''.

Un mesaj în contrast cu cel al eurodeputatului liberal-democrat Antony Hook, care vrea în acelaşi loc o banderolă de 150 de metri pătraţi ca o mărturie a dragostei sale faţă de UE, cu textul : ''Noi iubim în continuare UE''.

El a reuşit printr-o acţiune de colectare de fonduri online să strângă circa 14.000 de lire sterline pentru a-şi finanţa operaţiunea.

''Din nefericire, nu mai putem opri Brexitul, dar putem trimite lumii un mesaj puternic în care să spunem că iubim mai departe Europa'', afirmă Antony Hook.

Premierul conservator Boris Johnson se va adresa naţiunii britanice în seara Brexitului, în timp ce drapelul britanic 'Union Jack' va flutura pe toate catargele din jurul Westminster-ului. O instalaţie luminoasă, prevăzută cu un ceas care va face numărătoare inversă până la ora Brexitului, 23:00 GMT, va f instalată la Downing Street 10 şi vor fi puse în circulaţie monede care să marcheze evenimentul.

În schimb, spre marele regret al susţinătorilor îndârjiţi ai Brexitului, emblematicul clopot cu ceas Big Ben nu se va face auzit. Din cauza costului prea mare pentru a-l repune în funcţiune, circa o jumătate de milion de lire, parlamentul a respins în final ideea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...


pixel