Igienizantul de mâini poate fi mortal. Studiu
Autor: Vladimir Pripp
Data actualizării:
Data publicării:
Gelul igienizant poate ucide
Gelul igienizant poate ucide
Pandemia a produs o serie de modificări în comportamentul oamenilor. 

Cei mai mulți dintre noi am început să ne comportăm ca și cum am suferi de germofobie. Utilizăm măști și substanțe dezinfectante cu frenezie însă unele produse pot fi toxice și chiar dăunătoare în anumite condiții.

Se știe că gelurile dezinfectante trebuie să conțină o concentrație de 70% de alcool iar dacă cineva înghite așa ceva poate muri.
Înghițirea igienizantului pentru mâini pe bază de alcool poate ucide, avertizează o analiză a două astfel de decese identificate în rapoartele legiștilor americani.
Astfel de produse sanitare conțin între 60 și 95% alcool etilic și între 70 și 95% isopropanol.

Dar publicul nu este în mare măsură conștient de potențialele pericole de siguranță ale acestei forme de igienă a mâinilor, care a devenit obișnuită în case, spitale, școli, locuri de muncă și locuri publice în urma pandemiei coronavirusului, spun cercetătorii.

Trebuie făcut mai multe pentru a proteja persoanele care prezintă risc de înghițire neintenționată și intenționată a acestei substanțe chimice, cum ar fi copiii, persoanele cu demență / confuzie și cei cu probleme de sănătate mintală, îndeamnă cercetătorul autorii studiului.

Pandemie. Cinci greșeli, când folosim gelul dezinfectant

Numai în Marea Britanie, otrăvirile cu dezinfectante pentru mâini raportate la Serviciul Național de Informații privind otrăvurile (NPIS) au crescut cu 61% între 2019 și 2020, de la 155 (1 ianuarie la 16 septembrie) la 398 (1 ianuarie - 14 septembrie).

Două astfel de cazuri de otrăviri neintenționate la copii acasă au fost deja raportate în Australia și SUA în timpul pandemiei, spune cercetătorul, care descrie alte două decese care au avut loc în spitalele din Anglia înainte de pandemie.

Într-un caz, o tânără, internată într-o unitate psihiatrică și căreia i se administra un antidepresiv, a fost găsită moartă 3 zile mai târziu, cu un recipient cu gel de igienizare a mâinilor lângă ea.

Gelul a fost ușor accesibil pacienților din secție de la un distribuitor comun, iar pacienților li s-a permis să umple cupe sau alte recipiente cu el pentru a le păstra în camerele lor.

Un nivel ridicat de alcool a fost găsit în sângele ei, iar moartea ei a fost atribuită „ingestiei de alcool și venlafaxină”. Legistul a concluzionat că această combinați i-a fost fatal fetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel