Și tu îi folosești aplicația. Dar știi cine e
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Chris Barton
Chris Barton
A avut o idee vizionară! Barton a lansat compania în 2002 cu 1 milion de melodii în baza de date și un timp de procesare de 15 secunde pentru a prelua titlul și artistul piesei. În timp ce era încă la început, Barton a lucrat pentru departamentul mobil al lui Google și ca șef al dezvoltării operatorului de telefonie mobilă Dropbox.

Chris Barton a lansat aplicația Shazam în 1999, pornind de la ideea originală de a ajuta utilizatorii să identifice o melodie de la radio sau dintr-un spațiu public, cu ajutorul unui telefon mobil. Înainte de apariția smartphone-ului, exista o modalitate de a găsi titlul unei melodii, și anume apelarea unui număr, apoi receptorul trebuia apropiat de aparatul de radio. La lansare, baza de cântece stocată de Shazam era de 2 milioane, iar identificarea dura 15 secunde.

Un angajat al Facebook s-a sinucis la locul de muncă

Începând cu 2008, odată cu lansarea smartphone-urilor și listarea Shazam în app store-uri, aplicația a cunoscut o expansiune uriașă, fiind azi folosită în mod curent de peste un miliard de persoane la nivel global și înmagazinând peste 30 de milioane de melodii.

După vânzarea companiei către Apple, Chris Barton își continuă activitatea într-o altă nișă, cea a antreprenorilor. În prezent, acesta activează ca și consultant și investitor pentru startup-uri de tehnologie, continuând să dețină poziția de Director în Board-ul companiei Shazam. Background-ul său profesional, ca fondator și lider al Shazam, Mobile Strategist pentru Google și Dropbox sau consilier pentru startup-uri tech, îl recomandă ca fiind un adevărat inovator și cunoscător al publicului de aplicații mobile, cu un spirit antreprenorial de excepție.

Chris Barton este antreprenor, co-fondator și Director în Board-ul Shazam, expert în aplicații mobile. Prezența lui pe scena Conferinței Globale IAA „Creativity4Better”, alături de un număr impresionant de lideri în inovație și tehnologie, de nivel global, creează cadrul de expunere pentru tema conferinței din acest an: cultura inovației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel