Hoteluri și restaurante. Prețurile din această vară. Veste bună
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Promisiunea patronatelor
Promisiunea patronatelor
Niciunul dintre membrii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu şi-a propus să mărească tarifele pentru serviciile turistice oferite în acest sezon, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Pentru această vară, niciun coleg de-al meu nu şi-a propus să mărească tarifele în ceea ce priveşte prestaţiile de servicii turistice. În hotelărie, în serviciile turistice, la pensiuni, la hoteluri, pe litoral, în balnear, nimeni nu şi-a propus să mărească tarifele, dimpotrivă, şi-au propus să facă, pe anumite perioade, oferte speciale cu scăderea tarifelor", a afirmat reprezentantul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

La rândul său, reprezentantul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Octav Dura, a precizat că membrii acestei asociaţii se gândesc să opereze scăderi de preţuri şi nu scumpiri. "Nici noi nu ne-am gândit la acest lucru, dimpotrivă, ne gândim la scăderi", a menţionat reprezentantul organizaţiei menţionate.

Citește și Ministrul Economiei. Se deschide sau NU sezonul estival

Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, a susţinut că Guvernul va susţine financiar investiţiile făcute în domeniul turistic pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

"Guvernul, prin Ministerul Economiei, va susţine parţial sau total acele investiţii obligatorii în urma restricţiilor impuse de către criza covid, tocmai pentru a veni în sprijinul menţinerii preţurilor, pentru o protecţie atât a operatorilor, cât şi a clienţilor pe care aceştia îi vor avea", a menţionat Răzvan Pîrjol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel