Horoscop Egiptean. Află în perioada cărui zeu te-ai născut
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Vechii egipteni considerau că fiecare perioadă a lunii este dedicată unui zeu, sau a unei zeițe
Vechii egipteni considerau că fiecare perioadă a lunii este dedicată unui zeu, sau a unei zeițe
Vechii egipteni considerau că fiecare perioadă a lunii este dedicată unui zeu, sau a unei zeițe. Se spune că fiecare om care se năștea, împrumuta de la zeul din acea zi o parte din calităţile şi din defectele lui.
  • Zodia Bastet (16 ianuarie – 15 februarie)

Bastet este zeiţa-pisică, a reprezentat căldura binefăcătoare şi fertilă a pământului. Nativii acestei zodiii sunt curajoşi, inteligenţi, se descurcă în orice situație, dar fac totul cu diplomaţi. Combină intuiţia fină şi curiozitatea, ştiind când anume să acţioneze şi ce decizii să ia. Mari iubitori de libertate, nu suportă obstacolele şi limitele impuse. Destinul lor este plin de surprize dar majoritatea fericite. 

  • Zodia Selkhet (16 februarie – 15 martie)

Zeiţa Selkhet a fost întruchiparea căldurii Soarelui şi era reprezentată printr-un cap de leu. Nativii zodiei sunt muncitori, răbdători, perseverenţi şi puternici. Sunt destul de introvertiţi, dar sunt sensibili şi un sprijin de nădejde pentru cei pe care îi iubesc. Îşi dezvăluie greu sentimentele dar sunt capabili de sacrificiu pentru familie. Sunt foarte modeşti şi nu caută bani sau putere, nu pleacă niciodată capul.

Spune în ce zi a săptămânii te-ai născut, ca să afli ce fel de om ești

  • Zodia Apep (16 martie – 15 aprilie)

Zeul Apep a fost reprezentat de un şarpe care se putea divide în cele două elementele esenţiale, Yin şi Yang. Acești nativii sunt foarte de inteligenţi, inventivi şi victiorioşi pe toate planurile. Sunt persoane orgolioase care se laudă cu fiecare realizare. Sunt direcţi şi cinstiţi, și mereu în competiţie cu ceilalţi. Le place să conducă, inclusiv în viaţa personală, şi caută parteneri docili. 

  • Zodia Ptah (16 aprilie – 15 mai)

Ptah, a fost considerat zeul tuturor artizanilor, reprezentat printr-un bărbat călare care purta în jurul gâtului un Menat, simbolul fericirii. Cei născuți în perioada această perioada sunt persoane vesele, populare, energici şi rapizi. Nu le place să piardă timpul cu discuţii inutile și acţionează adesea impulsiv. Sunt buni organizatori şi reuşesc să câştige bani din aproape orice. Se îndrăgostesc cu uşurinţă, sunt uneori superficiali, dar preferă parteneri sensibili şi răbdători.

  • Zodia Atum (16 mai – 15 iunie)

Atum a fost Marele Înţelept care citea în stele, era cel care măsura soarta, păstra textele legilor sacre şi propovăduia învăţămintele lui Ra. Cei care fac parte din această zodie sunt cinstiți, drepţi, inimoşi dar şi înşelători. Când iubesc, dragostea lor este profundă şi se dăruiesc până la capăt. Le plac schimbările, noutăţile, călătoriile şi misterele. Sunt vorbăreţi, le place să argumenteze totul şi nu au pic de linişte. 

  • Zodia Isis (16 iunie – 15 iulie)

Isis a fost soţia şi sora lui Osiris, reprezenta umanitatea, generozitatea şi maternitatea. Nativii zodiei sunt mari iubitori de artă, pacifişti, altruişti şi retraşi. Vor căuta constant pacea, liniştea, pentru că le place să trăiască în mare armonie cu cei din jur. Sunt familişti convinşi, iartă cu uşurinţă, dar uneori sunt victime ale celor mai vicleni. Părinţi excelenţi, aceste persoane sunt stâlpul oricărei familii.

  • Zodia Ra (16 iulie – 15 august)

Se spune că Ra este Zeul Soarelui şi al spiritului pur, este adesea reprezentat prin discul solar. Nativii zodiei sunt oameni frumoşi, eleganţi, vanitoşi dar fideli. Uneori exagerează criticându-i pe cei din jur, dar sunt iubiţi pentru că sunt harnici şi inteligenţi. Ştiu să facă bani din piatră seacă şi se adaptează la condiţii grele de muncă. În dragoste au întotdeauna poziţia cuceritorului, se căsătoresc de tineri şi le place să aibă familii numeroase.

  • Zodia Horus (16 august – 15 septembrie)

Horus, Zeul cerului, adesea reprezentat de vulturul cu aripile larg deschise. Ochii săi însemnau soarele şi luna. Acești nativi sunt caractere simple şi puternice, par adesea duri dar, în realitate, sunt joviali şi sensibili. Sunt foarte buni organizatori şi dispuşi să îi ajute pe cei care au nevoie de ei. Foarte harnici şi norocoşi, duc o viaţă prosperă şi le place să adune bogăţii. 

  • Zodia Maat (16 septembrie – 15 octombrie)

Maat a fost fiica lui Ra, era zeiţa justiţiei, a adevărului şi a echilibrului. Nativii acestei zodii sunt capabili să rezolve situaţii extrem de dificile cu multă înţelepciune. Sunt extrem de practici, aleg drumul cel mai uşor pentru a obţine ceva. Detestă singurătatea, preferă să îşi împartă casa cu prietenii şi se dedică micilor plăceri. Se îndrăgostesc rar, poate odată în viaţă, numai de persoane care dovedesc calităţi ieşite din comun.

  • Zodia Osiris (16 octombrie – 15 noiembrie)

Osiris a fost cunoscut ca fiind Zeul morţii, dar şi al muncitorilor, era reprezentat de un cap de taur. Acești nativi sunt foarte serioşi, statornici și profund ataşaţi de casă şi familie. Îndură cu multă răbdare perioadele mai grele din viaţă şi nu se grăbesc să schimbe nimic în jurul lor. Totuși sunt destul de prietenoşi şi lipsiţi de pretenţii, îşi aleg drept parteneri de viaţă prieteni pe care îi cunosc foarte bine. 

  • Zodia Hator (16 noiembrie – 15 decembrie)

Hator considerată mai exact ca fiind zeiţa plăcerilor şi a dragostei, era reprezentată de o femeie cu cap de vacă. Nativii zodiei sunt protectorii familiei, posesivi, neliniştiţi şi emotivi. Sunt întotdeauna plini de energie și capabili să atingă scopuri măreţe. Trebuie abordaţi cu diplomaţie deoarece sunt autoritari, orgolioşi şi, uneori, puţin rezonabili. 

  • Zodia Anubis (16 decembrie – 15 ianuarie)

Anubis era Marele Suveran al Pământului Sacru sau Zeul Morţii, reprezentat de un şacal. Acești nativi sunt curajoşi, devotaţi, mari iubitori de linişte şi răbdători. Sunt foarte responsabili şi te poţi baza pe ei când munca devine mai grea. Au o mare capacitate de organizare şi lucrează bine în echipă, dar preferă să fie mai degrabă singuri. Se feresc de noutăţi şi lucruri prea moderne. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...


pixel