Hoarda de aur se va năpusti asupra Rusiei. Noua armă a SUA
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Oare unde va ajunge cursa înarmării?
Oare unde va ajunge cursa înarmării?
Pentagonul dezvoltă noi tipuri de arme pentru Forțele aeriene americane (US Air Force), ca răspuns la planurile de înarmare ale Rusiei. Este vorba, în primul rând, despre sistemul Golden Horde și o nouă rachetă hipersonică, acest din urmă proiect fiind încredințat spre realizare companiei Lockheed Martin, în baza unui contract de aproape 1 miliard de dolari.

Golden Horde (Hoarda de Aur, nume purtat de un stat mongol care a existat între 1240 și 1502 și care, în perioada de maximă putere ocupa mare parte a Rusiei Europene până în Siberia) este o armă semi-automată de mare precizie, care poate fi folosită cu utilizarea inteligenței artificiale, explică publicația Popular Mechanics. Noul sistem este în curs de definitivare.

Ce poate face Golden Holde? Popular Mechanics prezintă un exemplu, când o țintă trebuie atacată cu trei rachete. Dacă obiectul este distrus de o singură rachetă, celelalte două pot îndeplini misiuni de recunoașere a zonei. În funcție de datele primite, operatorul poate decide continuarea operațiunii, atacând alte eventuale ținte.

Citește și Rachetele care le vor da fiori rușilor. Este răspunsul SUA pentru Putin

În același timp, corporația Lockheed Martin a obținut peste 988,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea noii rachete hipersonie (Air Launched Rapid Response Weapon, ARRW) pentru US Air Force. Potrivit informațiilor furnizate de Pentagon, lucrările se desfășoară la Orlando, statul California și, conform graficului, ar urma să se finalizeze înainte de 31 decembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel