Hârtie igienică și insecte! Investițiile preferate ale lui Iron Man
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A luptat împotriva dependențelor, și-a învins slăbiciunile, și-a continuat viața, devenind inclusiv un om de afaceri de succes
A luptat împotriva dependențelor, și-a învins slăbiciunile, și-a continuat viața, devenind inclusiv un om de afaceri de succes
În urmă cu câțiva ani, Robert Downey Jr. ocupa primul loc în clasamentul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood. Banii îi cheltuia doar pentru el și familie. Cum investește actorul care l-a interpretat pe Iron Man.

Intrat în lumea filmului la sfârșitul anilor 1980, Robert Downey Jr. a cunoscut primul său mare succes în 1993 când, pentru rolul lui Charlie Chaplin a fost nominalizat pentru premiul Oscar la categoria cel mai bun actor. Nu a obținut mult râvnita statuietă. A urmat o perioadă tulbure în viața artistului care, între 1996 și 2003, a avut grave probleme cu drogurile și alcoolul, dar și cu justiția. 

Cu timpul, Robert Downey Jr. a reușit să-și învingă dependențele, a jucat în trei filme din ciclul ”Iron Man” și în alte lungmetrage Marvel. Numai pentru ”Avengers: Infinity War”, actorul american a încasat 75 milioane de dolari și tot pentru ”Avengers: Final battle”.

De această dată însă, artistul nu și-a cheltuit banii doar pe active imobiliare, mașini și obiecte de lux. În 2011, Iron Man a fondat compania de investiții Downey Ventures, ce investește în start-up-uri media digitale și în societăți tehnologice de divertisment și care face parte din grupul Team Downey, creat în actor împreună cu soția lui, Susan. 

În 2021, Downey Ventures a investit în compania media Maker Studios, cumpărată în 2014 de Walt Disney pentru 500 milioane de dolari. Împreună cu Avancit Capital, New Enterprise Associates și alte societăți, Downey Ventures a investit, de asemenea, 15 milioane de dolari în platforma de educație-online, MasterClass, ce oferă cursuri din partea unor specialiști în diferite domenii. 

Citește și Vedetele de la Bollywood, infectate cu SARS-CoV-2

În 2019, Iron Man a anunțat înființarea grupului de investiții Footprint Coaliton, lansat în 2020. Proiectul și-a propus drept misiune implementarea la scară largă a tehnologiei de refacere a mediului înconjurător. În septembrie 2020, Footprint Coalition a investit într-un nou brand de hârtie igienică, numit Cloud Paper. Împreună cu actrița Gwyneth Paltrow, miliardarii Mark Benioff și Mark Cuban, el a alocat 3 milioane de dolari. 

Iar în octombrie anul curent, Footprint Coalition a devenit unul dintre principalii investitori ai start-up-ului francez Ynsect, care crește insecte. Pe lângă Roberg Downey, la acest proiectul au aderat Astanor Ventures, Upfront Ventures Management și grupul Happiness Capital, din Hong Kong. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel