Harry și Meghan, la muncă. Ducii de Sussex vor să facă singuri bani
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cunoscutul lanț de fast-food-uri a oferit un post de asistent vânzări pentru Prințul Harry
Cunoscutul lanț de fast-food-uri a oferit un post de asistent vânzări pentru Prințul Harry
Ducele și ducesa de Sussex au anunțat că renunță la statutul de membri seniori ai Familiei regale şi vor să muncească pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar. Ca atare, Harry și Meghan vor renunța la fondurile repartizate figurilor regale din Marea Britanie.

Se pare că Harry și Meghan vor încheia mai multe acorduri comerciale pentru a-și asigura stilul de viață. Până acum, cei doi nu au avut voie să obțină niciun fel de venituri. Anul trecut, Prințul Charles a plătit fiilor săi nu mai puțin de 4,9 milioane de lire sterlinei, bani proveniți din câștigurile aduse de domeniul ducal. Jumătate din sumă ar fi mers spre Harry.

Cuplul de Sussex a afirmat că banii de la Charles le acoperă 95% din cheltuieli, restul de 5% fiind asigurate din fondurile regale. După moartea mamei sale, Prințesa Dinana, Harry a moștenit circa 20 de milioane de lire sterline, iar Regina Mamă i-a asigurat un fond de aproximativ 7 milioane de lire sterline, în 1994. Averea lui Meghan este estimată la aproximativ 4 milioane de lire sterline, după ce a fost plătită cu aproximativ 37.000 de lire sterline pentru fiecare dintre cele 100 de episoade din serialul ”Suits”.

Citește și Dezamăgire la Palatul Buckingham! Familia regală vizibil afectată

Având în vedere că soții Sussex își vor păstra titlurile nobiliare, este de așteptat să primească multe oferte rentabile. Cei mai importanți vorbitori la conferințe sau evenimente internaționale pot cere până la jumătate de milion de dolari pentru o singură apariție. În plus, Harry și Meghan pot să valorifice produsele care să îi reprezinte. În ultimele săptămâni cuplul a rezervat drepturile pentru peste 100 de produse care poartă însemnele regalității de Sussex, de la tricouri, cărți, reviste și alte materiale promoționale.

Înaintea căsătoriei cu Harry, Meghan câștiga 61.000 de lire sterline pe an numai prin intermediul blog-ului de lifestyle The Tig, pentru care scria despre turism, mâncare, modă și sănătate. Probabil, costurile familiei vor crește. Acum, printre angajați se numără un secretar privat și o dădacă pentru fiul lor, Archie, fiecare fiind plătiți cu peste 100.000 de lire sterline.

Citește și Ducii de Sussex au renunțat la monarhie. Ce mesaj au transmis

În plus, la Frogmore Cottage, în Windsor, cei doi au un administrator și doi asistenți personali împreună cu alți doi angajați ai palatului, cu salarii cuprinse între 20.000 și 30.000 de lire sterline fiecare. Din bani publici a fost asigurată suma de 2,4 milioane de lire pentru renovarea proprietății lor din apropiere de castelul Windsor. Unele voci susțin că ducii de Sussex ar putea fi obligați să plătească o chirie Reginei, care le-a oferit casa.

Palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elisabeth a II-a, a transmis că trebuie să fie rezolvate "chestiuni complicate". Printre altele, este vorba de probleme legate de securitate. "Scotland Yard se ocupă de protecția membrilor familiei regale. Li se va cere și poliției canadiene să se ocupe de acest lucru? Cine va plăti?", a spus fostul secretar de presă al reginei Dickie Arbiter, comentând declarația soților Sussex, potrivit cărora își vor împărți timpul între Marea Britanie și Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel