Guvernul oferă facilități legislative pentru Ministerul Turismului
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României
Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României
Guvernul va aproba un act normativ pentru a da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor în turism, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

"Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, tocmai de aceea în ultimul an Executivul a adoptat măsuri pentru stimularea acestei industrii. Continuăm astăzi cu un proiect de act normativ privind impulsionarea investiţiilor în domeniul turismului. Facem modificările legislative necesare pentru a da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor în acest sector cu potenţial mare de dezvoltare", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în debutul şedinţei Guvernului. 

Citește și: Voucherele de vacanță de anul trecut se pot folosi şi în 2019. În anumite locuri

Premierul a adăugat că modificările vor permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinse în Masterplanul investiţiilor în turism. 

"Mă refer atât la investiţiile care vizează turismul montan, investiţiile de pe litoralul Mării Negre sau zona Deltei Dunării, precum şi alte investiţii care au legătură cu turismul de sănătate sau cu dezvoltarea staţiunilor de interes local şi naţional. O mai bună implementare a investiţiilor în turism va conduce la creşterea numărului de turişti şi va crea beneficii cu efect multiplicator în economie", a mai declarat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel