Guvernul cumpără tablete de 120.000.000 de lei
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Guvernul cumpără tablete
Guvernul cumpără tablete
Guvernul a declanșat procedura de achiziționare de tablete care vor fi date elevilor pentru a oferi acestora posibilitatea de a participa la cursurile școlare de la distanță, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus.

În caietul de sarcini sunt specificate o serie de condiții și parametrii pe care tabletele să le îndeplinească.

Tabletele trebuie să ofere posibilitatea atașării unei tastaturi și va fi livrată cu sistem de operare Android 10, certificat GMS(Google Mobile Services) cu acces la magazinul de aplicații Google Play Store și cu suita de aplicații office instalată  (Word, Excel, PowerPoint – citire si scriere, PDF – citire).

Tabletele vor avea un sistem de management la distanță centralizat care să permită minim: instalarea/dezinstalarea aplicațiilor, restricționarea accesului la anumite aplicații, configurarea aplicațiilor instalate, localizarea dispozitivelor, blocarea acestora in cazul unor evenimente neprevăzute, totul prin intermediul unei interfețe unice de administrare.

Aplicațiile de tip mobile device management (MDM) vor fi preinstalate și perconfigurate. La intializarea tabletei, aceasta va fi disponibilă automat pentru administrare în platforma MDM.

Acești copii vor primi tablete în mod gratuit. Hotărâre de Guvern, aprobată

Tabletele vor fi livrate cu SIM inserat, serviciile active si PIN dezactivat.

Garanția produsului să fie de minim 2 ani, iar garanția producătorului de a asigura componente și service autorizat la nivel național pentru modelul de tabletă și accesorii livrate să fie de minim 3 ani. 

Toate produsele ofertate și care vor fi livrate trebuie să fie noi, nefolosite, și să indeplinească toate cerințele si specificațiile tehnice solicitate prin prezentul caiet de sarcini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel