Grupul Romcarbon a înregistrat o PIERDERE foarte mare
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Grupul Romcarbon a înregistrat o PIERDERE foarte mare
Grupul Romcarbon a înregistrat o PIERDERE foarte mare
Grupul Romcarbon a înregistrat în primul semestru din 2020 o pierdere netă de 1,642 milioane lei, în creştere cu 478.000 lei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, conform datelor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti.

Valoarea vânzărilor nete a fost în primele şase luni de 126,91 milioane lei, în creştere cu 5,116 milioane lei (+4,20%) comparativ cu S1 2019.

EBITDA Operaţional a înregistrat în perioada menţionată o valoare de 8,367 milioane lei, în creştere cu 4,040 milioane (+93%) comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut, ca urmare a investiţiilor efectuate în anii anteriori pentru creşterea productivităţii şi reducerea costurilor de producţie.

Cele 35 de firme de pe lista neagră a Consiliului Concurenței

Grupul Romcarbon este format din societăţ producătoare de articole de ambalaj din material plastic şi alte profile din material plastic (Romcarbon SA şi Livingjumbo Industry SA), polimeri regeneraţi şi compounduri (Romcarbon SA), alte activităţi de producţie (Romcarbon SA ) şi prestatoare de alte activităţi cum ar fi servicii şi lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat (RC Energo Install SRL), servicii de afaceri şi consultanţă în afaceri (Recyplat LTD), servicii privind tehnologia informaţiei (InfoTech Solutions SRL) şi altele.

Principalele societăţi cu activităţi de producţie ale Grupului sunt Romcarbon SA şi Livingjumbo Industry SA, deţinând 73%, respectiv 15% din totalul activelor imobilizate.

Distribuţia veniturilor pe domenii de activitate în S1 2020 a fost următoarea: prelucrarea maselor plastice (din polietilenă, polisitiren, polipropilenă, PET, PVC)- 82% (77% în 2019); reciclarea produselor din material plastic - 9% (14% in 2019); alte activităţi productive (producerea de filtre pentru autovehicule şi filtre industriale, producerea de măşti pentru protecţia cailor respiratorii, suporţi PVC indicatoare rutiere) - 2% (2% în 2019), alte activităţi- 7% (7% în 2019).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel