Grevă la British Airways! Va fi panică pe aeroporturi
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Ar fi cea mai mare grevă din istoria companiei
Ar fi cea mai mare grevă din istoria companiei
Compania aeriană britanică British Airways s-ar putea confrunta săptămâna viitoare cu o grevă a piloţilor, situaţie care ar putea duce la paralizarea activităţii operatorului. 

După refuzul echipei manageriale de a relua negocierile cu sindicatul Balpa, piloţii de la British Airways au anunţat că au de gând să declanşeze o grevă de 48 de ore în zilele de luni şi marţi, acţiune care va paraliza zborurile companiei. Potrivit Balpa, va fi pentru prima dată când piloţii companiei aeriene intră în grevă.

În consecinţă, British Airways, care aparţine grupului aerian IAG, ar putea să se confrunte cu cea mai mare grevă din istoria sa, o acţiune care va angrena peste 90% dintre cei 4.300 de piloţi ai săi. Potrivit presei locale, 1.600 de zboruri British Airways riscă să fie anulate săptămâna viitoare, ceea ce ar putea bloca la sol până la 290.000 de pasageri care urmau să zboare cu aeronavele companiei.

Joi seară, British Airways a respins o ofertă de ultim moment venită de la sindicatul Balpa, care s-a oferit să renunţe la grevă dacă managementul companiei revine la masa negocierilor.

Citește și Important transportator aerian amendat cu 230 milioane de dolari

"Rămânem deschişi la discuţiile constructive cu Balpa pentru a duce la capăt negocierile cu privire la salarii, dar nu credem că sindicatul dă dovadă de bună credinţă atunci când, în ultimul moment, vine cu o propunere care ne-ar costa 50 de milioane de lire sterline în plus", a precizat echipa managerială de la British Airways.

În replică, secretarul general de la Balpa, Brian Strutton, a apreciat că "British Airways a ales în mod intenţionat ca grevele să aibă loc". "O zi de grevă costă compania 40 de milioane de lire sterline şi cu toate acestea ei par mulţumiţi să cheltuie aceşti bani pentru a acoperi greva în loc să îi plătească piloţilor lor", a mai spus Strutton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel