Grecia reduce taxele pe vânzări pentru restaurante și cafenele
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Insula Cipru a primit marţi primii turişti după ce frontierele sale au fost închise aproape trei luni
Insula Cipru a primit marţi primii turişti după ce frontierele sale au fost închise aproape trei luni
Grecia analizează o reducere a taxelor pe vânzări pentru restaurante şi cafenele, în cadrul unui plan mai larg de măsuri destinate relansării unei economii dependente de turism, care a fost afectată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Taxele pentru produse precum cafea sau băuturi răcoritoare ar putea fi reduse de la 24% până la 13%, a declarat un oficial din guvernul elen. Un alt oficial a declarat că premierul Kyriakos Mitsotakis va anunţa, "la momentul oportun", măsuri pentru sectorul turismului.

Contactat de Reuters, biroul premierului Kyriakos Mitsotakis a informat că primul ministru îşi va prezenta miercuri planurile destinate relansării turismului şi economiei.

Euroins România lansează asigurarea Travel. Perioada acoperită

Vinerea trecută, coaliţia guvernamentală de centru-dreapta la putere în Bulgaria a propus şi ea reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemia de coronavirus.

Grecia, ţară care în 2018 a pus capăt celui de al treilea program de asistenţă internaţională, se aşteaptă la o gravă recesiune în acest an şi a alocat mai multe miliarde de euro pentru susţinerea locurilor de muncă şi a companiilor. Până acum Grecia a reuşit să ţină sub control răspândirea coronavirusului prin impunerea unei carantine la nivel naţional în lunile martie şi aprilie. Conform cifrelor oficiale, în Grecia au fost înregistrate 2.836 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 165 de decese.

Din data de 4 mai, Grecia a început să relaxeze restricţiile iar cafenelele şi restaurantele ar urma să se redeschidă din 25 mai, cu păstrarea distanţei sociale şi obligaţia personalului de a purta măşti.

Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, în condiţiile în care este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut.

Autorităţile de la Atena estimează că în acest an PIB-ul va scădea cu 5-10%, urmând ca 2021 să marcheze o relansare economică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel