Granturi pentru HORECA. Când vin banii? Pîrjol: De la o zi la alta VIDEO
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este vorba despre 350 milioane de euro
Este vorba despre 350 milioane de euro
Şeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol, şi-a exprimat, joi, speranţa că în următoarele zile Guvernul va anunţa granturile în valoare de 350 de milioane de euro destinate industriei ospitalităţii.

"Lucrurile se întâmplă, se întâmplă în ritmul lor şi în capacitatea resurselor pe care Guvernul le are la dispoziţie. De la o zi la alta sper că vom anunţa faimoasele granturi - din acel un miliard de euro 350 de milioane sunt adresate industriei ospitalităţii, o parte sunt pentru investiţii, o parte pentru capital de lucru. Acest lucru cu siguranţă că va ajuta industria să evolueze, chiar dacă ştim foarte bine că mai sunt anumite detalii de adaptat, pentru anumite tipuri de companii", le-a transmis Răzvan Pîrjol patronatelor din Hoteluri, Restaurante şi Cafenele (HoReCa), în cadrul unei conferinţe organizate de Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Domeniul HoReCa, grav afectat financiar de criza provocată de coronavirus, are alocat, în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, anunţat de Guvern la începutul lunii iulie, un buget total de 350 de milioane de euro, sub formă de granturi de maximum 125.000 de euro disponibile companiilor. Secretarul de stat însărcinat cu coordonarea turismului a subliniat că agenţiile de turism au fost mult mai greu afectate de criză decât hotelurile.

"Toate problemele industriei ospitalităţii sunt astăzi prezente pe masa ministerului, a Guvernului, chiar şi a premierului. Este o situaţie dificilă la nivel mondial pentru industria ospitalităţii. Toate activităţile legate de ospitalitate sunt afectate. Dacă hotelierii au avut oarecum capacitatea să-şi reducă pierderile şi să înceteze temporar activitatea, gândiţi-vă la agenţiile de turism, care au trebuit să-şi continue activitatea în toată această perioadă şi care au consumat din aceeaşi şuncă de care vorbea un coleg, şuncă care bineînţeles că a ajuns la şorici şi la cotor, ca să spun aşa", a afirmat Răzvan Pîrjol.

Citește și Turism. Reprezentanții industriei se consideră hărțuiți

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane şi reprezentant al patronatelor din HoReCa, Dragoş Anastasiu, a arătat că în prezent industria turistică este scoasă ţap ispăşitor, cu concursul mass-media, pentru creşterea numărului de infectări.

"Suntem într-un moment în care, prin prisma acestei situaţii pandemice, continuăm să fim restricţionaţi şi se adâncesc restricţiile, ceea ce ne afectează economic în mod dramatic. Suntem în acelaşi timp ţapi ispăşitori, pentru că în întreaga mass-media, opinia publică, reinfectările vin de pe litoral, de la cluburi unde, ca să zic aşa, pun în ghilimele, 'un popor inconştient' face ce nu trebuie să facă, şi aproape 50% din industrie este, din punct de vedere financiar, la capătul puterilor. Adică, cum spunea un coleg ieri, toată şunca pe care am avut-o în pod a fost mâncată, şi acum nu mai avem ce mânca", a afirmat Dragoş Anastasiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel