GNM: Amenzi în valoare de peste 55,6 milioane de lei
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Leul, ultimele evoluții
Leul, ultimele evoluții
Garda Naţională de Mediu (GNM) a efectuat, pe parcursul anului 2019, un număr de 39.429 de inspecţii în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate, aplicând în acelaşi timp amenzi de peste 55,6 milioane de lei.

În privinţa controalelor, GNM precizează că planul a fost îndeplinit în proporţie de 110% propus în anul 2019, care prevedea realizarea unui număr total de 35.840 inspecţii planificate şi neplanificate, relevă raportul anual de activitate al instituţiei, consultat de Agerpres. 

Penalități usturătoare pentru neplata obligațiilor fiscale

Pe durata anului trecut, inspectorii de la Garda de Mediu au aplicat 1.575 de avertismente (faţă de 1.570, în 2018) şi 3.288 amenzi contravenţionale (comparativ cu 2.606, cu un an în urmă), în valoare totală de 55.639.400 lei, în creştere faţă de suma înregistrată anterior (39.121.420 lei).

De asemenea, au fost impuse 219 de dispoziţii de sistare a activităţii (140, în 2019) şi au fost formulate 44 de sesizări penale (25, în anul precedent).

Per total, inspectorii de mediu au realizat 39.429 de controale, la nivelul anului, din care 31.194 de inspecţii în domeniul controlului poluării şi 8.235 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.

Garda Naţională de Mediu este instituţie publică care funcţionează ca instituţie de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Garda are atribuţii în aplicarea politicii Guvernului în materia prevenirii, constatării şi sancţionării încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel