Gest disperat! Ce a făcut un tânăr pentru a obține jobul visat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Apple le va permite micilor ateliere să le repare dispozitivele
Apple le va permite micilor ateliere să le repare dispozitivele
Un adolescent australian a spart de două ori serverele gigantului Apple, prima dată când avea numai 13 ani. Tânărul dorea să obțină un loc de muncă în compania cu sigla mărului, dar, deocamdată, a primit numai un termen de supraveghere din partea instanței.

Numele tănărului care a apelat la acest gest disperat nu este dezvălut, dar, potrivit Australian Broadcasting Corporation (ABC), el trăiește în orașul Adelaide și, prima dată, a spart serverele Aplle în decembrie 2015. A doua oară, la începutul anului 2017. Nu a acționat singur, fiind ajutat de alt adolescent, din Melbourne.

Tânărul a reușit, totuși, să descarce o serie de documente interne ale companiei patronată de Tim Cook, dar și ”alte date”. Ce fel, iarăși nu se spune. La tribunal, judecătorii au apreciat că adolescentul a afișat ”un grad înalt de pregătire” în domeniul IT, reușind să inducă în eroare sistemul de protecție al Apple, care l-au confundat pe hacker cu unul dintre angajații gigantului american.

Citește și Spaima politicienilor germani, un hacker de 20 de ani

Avocații apărării au susținut că, dimpotrivă, clientul lor nu s-a gândit că gestul lui va avea consecințe serioase: ”Când a a început totul, avea 13 ani. El spera că, atunci când va fi descoperit, i se va propune un loc de muncă la Apple. S-a ghidat după un incident similar din Europa, când hackerul a fost invitat să lucreze la Apple”, a precizat avocatul.

”Folosește talentul tău pentru cauze nobile, nu pentru ceva rău”, i-a spus judecătorul tânărului, eliberat pe cauțiune. Pentru a-și recupera copilul, părinții au plătit 500 de dolari. Refuzând să comenteze întâmplarea, Apple a anunțat că atacurile nu au generat pierderi financiare și, în general, nu s-au înregistrat daune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel