Germania trimite 27 de milioane de oameni la farmacie
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Teoretic e perfect, practica a demonstrat altceva
Teoretic e perfect, practica a demonstrat altceva
A ieșit ceva de genul ”unde dai și unde crapă”! Începând de miercuri, farmaciile din Germania distribuie gratuit câte trei măști FFP2 pentru fiecare persoane care se încadrează în grupa de risc. Teoretic, o idee foarte excelentă și de toată lauda, numai că, în practică, lucrurile s-au complicat.

Pentru că oamenii s-au bulucit spre farmacii. Uitând parcă alt anunț al autorităților de la Berlin, și anume că respectivele măști vor fi livrate la domiciliu, dar începând cu 1 ianuarie. Decizia a fost adoptată de guvernul german în contextul noilor măsuri de restricții, mult mai dure și care prevăd inclusiv suspendarea cursurilor școlare și închiderea marilor magazine până pe 10 ianuarie 2021 cel puțin. 

”A ieșit un fel de paradox”, a comentat cotidianul Frakfurter Allgemeine Zeitung. Din primele ore ale dimineții de miercuri, trotuarele din fața farmaciilor s-au umplut de oameni. Mai tineri și mai în vârstă. Nu bătrâni. Ei au rămas acasă, dar și-au trimis rudele să le ridice măștile, în baza documentelor necesare. 

”Nu cred că a trecut o oră de când am deschis farmacia și stocul de măști s-a epuizat. A fost ceva incredibil. O coadă uriașă afară, plus oamenii din interior. Și marea majoritate nu dorea altceva decât măști”, a povestit pentru ziarul citat un farmacist dintr-un cartier din Frankfurt. 

Citește și Regiunile UE primesc încă 47,5 miliarde euro pentru a combate pandemia

Pe scurt, în plină carantină, ”statul a trimis 27 de milioane de germani la coadă la farmacii”, a tras concluzia publicația Bild. Cel mai popular ziar german amintește că Ministerul Sănătății intenționează să aloce 2,5 miliarde de euro pentru a oferi măștile FFP2 persoanele de peste 60 de ani, diabetice sau astmatice. 

În opinia jurnaliștilor germani, distribuirea ar fi fost mult mai pertinentă dacă s-ar fi făcut prin casele de sănătate, care au situația persoanelor vizate. În schimb, când numărul noilor cazuri de infectări crește zilnic, la fel și numărul de decese, ritmul fiind nemaiîntâlnit de la izbucnirea pandemiei, autoritățile nu au făcut decât să sporească un pic riscul de contaminare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel