Germania investeşte în hidrogen și vrea emisii zero înaintea țintelor trasate de UE
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Combustibilul viitorului! În câțiva ani TOTUL se va SCHIMBA
Combustibilul viitorului! În câțiva ani TOTUL se va SCHIMBA
Germania va investi peste opt miliarde de euro pentru a finanţa proiecte de amploare pe bază de hidrogen, au anunţat vineri Ministerele Economiei şi Transporturilor, pentru a spori utilizarea hidrogenului ca alternativă la combustibilii fosili, în vederea îndeplinirii obiectivelor climatice. Guvernul de la Berlin vrea să atingă neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2045, cu cinci mai devreme decât era prevăzut.

Cele 62 de proiecte germane, care sprijină industria chimică, a oţelului, dar şi transporturile, sunt parte a proiectului important de interes european comun în domeniul hidrogenului (Hydrogen-IPCEI), au precizat Ministerele Economiei şi Transporturilor.

Germania va cheltui 90% din cele 28 de miliarde de euro, pe care se aşteaptă să le primească de la Fondul european de relansare, pentru digitalizare şi combaterea schimbărilor climatice, depăşind cu mult cerinţele Comisiei Europene, a explicat ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz.

Cerinţele UE pentru toate statele, inclusiv România, sunt ca 37% din banii din fondul european să fie cheltuiţi pentru combaterea schimbărilor climatice şi 20% pentru digitalizarea economiei.

Citește și: LIBER la cazare pe LITORAL. Hoteluri pline, doar cu o condiție

În 12 mai, Guvernul german a adoptat planul de accelerare a obiectivelor climatice ale ţării, ce vizează de acum încolo atingerea neutralităţii emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2045, după ce obiectivele iniţiale au fost respinse de Curtea Constituţională.

Germania îşi propune de acum să-şi reducă cu 65% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 în raport cu 1990, faţă de 55% ca obiectiv anterior, apoi cu 88% până în 2040, cu ambiţia de a atinge neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în 2045, cu cinci mai devreme decât era prevăzut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel