General Motors Company anunță lansarea primului Hummer electric
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Hummer vrea să revină pe piață cu versiunea electrică
Hummer vrea să revină pe piață cu versiunea electrică
Hummer-ul, versiunea civilă a unui automobil 4x4 conceput pentru armata americană, a reprezentat ani de zile simbolul tuturor exceselor americane: mult prea mare, mult prea greu şi cu siguranţă mult prea însetat de combustibili. În luna mai compania producătoare, General Motors Company (GMC), va lansa o variantă ecologică şi complet electrică a celebrului Hummer, transmite joi AFP.

Pentru a atrage atenţia asupra acestei lansări, GMC va difuza un spot publicitar în cadrul celui mai important eveniment sportiv anual din SUA, finala Ligii profesioniste de fotbal american, "Super Bowl".

Automobilul, care va trebui să poată ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde, datorită celor peste 1.000 de cai putere de sub capotă, nu va fi cu adevărat prezentat până la 20 mai. Iar conform AFP, ar putea să-l seducă pe Arnold Schwarzenegger, "Terminatorul" de pe marile ecrane şi fostul guvernator al Californiei care se recomandă şi drept un mare apărător al mediului, dar care în anii '90 promova fervent versiunile poluante de Hummer.

Noul jeep românesc ARO. La fel de spectaculos ca un Hummer

Spotul publicitar realizat de GMC, care va fi difuzat duminică, în timpul celui de-al doilea sfert al finalei, insistă asupra puterii acestei maşini, fără a vedea mai mult decât conturul şi fără a afla altceva decât că este complet silenţioasă.

Noul Hummer EV va fi construit la Hamtramck, o uzină General Motors care va fi complet remodelată pentru a fabrica vehiculele electrice ale mărcii, la periferia oraşului Detroit.

Această reînviere a Hummer-ului se înscrie în tendinţa recentă a producătorilor de automobile de a reinventa modele mai vechi, dar de succes. Toyota a readus la viaţă Supra, Ford a reinventat Ranger-ul, iar Bronco modelele Land Rover şi Defender.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel