Gabriela Firea anunță ”cutremur politic”
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Facturi DUBLE la încălzire pentru bucureșteni! Dar caloriferele sunt RECI
Facturi DUBLE la încălzire pentru bucureșteni! Dar caloriferele sunt RECI
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că va organiza o conferință de presă în care va răspunde „aberațiilor” transmise de ministrul de Finanțe, ea spunând că a „folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numește în scop electoral”.

„Da, mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni - ceea ce dumnealui numește în “scop electoral”. Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV - proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică”, scrie, sâmbătă, Gabriela Firea, pe Facebook.

Primarul general mai spune că a tăiat robinetul „firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei”, cele mai multe ale unor membri, simpatizanți sau sponsori ai PDL-PNL.

„De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie, să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțin pentru cetățeni! Companiile municipale care sunt și rămân ale cetățenilor nu sunt bune, pentru că fac treaba de calitate și economii la buget! Să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor! Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe - primul speculant pe curs al țării! Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urmă împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedari în parcuri ale unor primari de dreapta!”, afirmă Firea.

Florin Cîțu lansează afirmații grave legate de utilizarea bugetului Capitalei

Edilul Capitalei spune că îl invită pe Cîțu să spună în fața bucureștenilor de ce a tăiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocată Primăriei Generale inițial, știind din că banii vor fi insuficienți pentru nevoile Capitalei.

„În condițiile în care Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar PMB primește un infim procent de 0,6, fiind singură primărie din țară care nu este lăsată să colecteze impozite locale. Va urmă! Va fi cutremur politic!”, conchide sursa citată.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că Primăria București a direcționat la cheltuielile de personal 1,5 miliarde de lei, în 2019, primarul general, Gabriela Firea, împrumutându-se cu 460 de milioane, pentru o perioadă de 20 de ani, pentru subvențiile la energie termică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel