Fratele prințesei Diana: Le-am spus celor de la BBC că NU sunt deloc mulţumit
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Fratele prințesei Diana: Le-am spus celor de la BBC că NU sunt deloc mulţumit
Fratele prințesei Diana: Le-am spus celor de la BBC că NU sunt deloc mulţumit
Charles Spencer a indicat '' că nu este deloc mulţumit'' de ancheta independentă solicitată de BBC asupra modului în care unul dintre jurnaliştii postului britanic, acuzat că ar fi falsificat documente, a obţinut în 1995 un interviu personal şi şocant cu sora sa, prinţesa Diana, informează AFP.

''Le-am spus celor de la BBC că nu sunt deloc mulţumit de parametrii fixaţi pentru ancheta lor vizând interviul cu Diana pentru Panorama'', a indicat acesta vineri pe Twitter reproşând totodată grupului media britanic cu finanţare publică că a limitat amplitudinea temporală a anchetei.

Interviul, privit de 22,8 milioane de britanici, a avut un impact foarte puternic: prinţesa, care murea doi ani mai târziu într-un accident de automobil la Paris, afirma că erau ''trei persoane'' în căsătoria sa - referindu-se la relaţia pe care Charles o avea cu Camilla Parker Bowles - şi recunoştea că a avut ea însăşi o aventură.

Veste URIAȘĂ pentru o ZODIE. Toți o vor INVIDIA în 2021: "Atenție, nu mai sunt scuze"

În urma declaraţiilor recente ale lui Charles Spencer - care l-a acuzat pe jurnalistul Martin Bashir că ar fi falsificat extrase de cont pentru a obţine interviul, făcându-l să creadă că două persoane erau plătite de instanţă ca să o spioneze pe sora sa - BBC a însărcinat miercuri un fost judecător de la Curtea Supremă, John Dyson, să conducă o anchetă referitoare la circumstanţele legate de interviu.

''Dacă nu aş fi văzut extrasele acelea, nu i l-aş fi prezentat niciodată pe Bashir surorii mele'', a scris Spencer într-o scrisoare către BBC, denunţând metode ''necinstite''.

Ancheta va viza modul în care a acţionat Bashir, propulsat în urma acestui interviu către o carieră internaţională, şi va examina extrasele de cont despre care a pomenit Spencer. Investigaţia va analiza de asemenea dacă situaţia era cunoscută de BBC, precum şi dacă instituţia şi-a protejat cu bună ştiinţă angajatul în acea perioadă.

Charles Spencer reproşează BBC că a limitat investigaţia la perioada în care a fost făcut interviul, solicitând ca ''Dyson să fie liber să examineze toate aspectele acestei chestiuni, din 1995 până în prezent aşa cum va crede de cuviinţă'', incluzând şi potenţiale acţiuni ulterioare ale BBC pentru a muşamaliza acţiunile jurnalistului său.

Miercuri, prinţul William, fiul Dianei, a salutat la rândul său lansarea acestei anchete, apreciind că este vorba despre ''un pas înspre direcţia bună''.

Diana şi prinţul Charles s-au despărţit în 1992, după care au divorţat în 1996. Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, s-a căsătorit apoi cu Camilla, în cadrul unei discrete ceremonii civile desfăşurate în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel