Fostul șef al Nissan a fugit în Liban și acuză Japonia de persecuții
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Carlos Ghosn
Carlos Ghosn
Carlos Ghosn , fostul director al Nissan care a fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni financiare, a fugit în Liban spunând că procesul care are loc în Japonia este unul trucat.

Gestul fostului director al Nissan este o întoarcere surprinzătoare a poveștii care a început în urmă cu un an după arestarea sa la Tokyi. Libanul, țara în care Goshn a crescut și a cărei cetățenie o are, nu are convenție de extrădare cu Japonia, relatează Bloomberg.

”Acum mă aflu în Liban și nu voi mai fi ținut ostatic de către sistemul corupt de justiție unde vinovăția este implicită, discriminarea este agresivă iar drepturile umane elementare sunt negate”, spune Ghosn într-un e-mail trimis joi. ”Nu am fugit din calea justiției ci am evadat din cale injustiției și a persecuțiilor politice”.

Nissan Motor şi Carlos Ghosn trebuie să plătească o amendă de 16 milioane de dolari

Fostul șef al Nissan mai spune că este victima unei conspirații dintre directorii companiei nipone, procurori și oficiali ai guvernului pentru a-l împiedica să mai integreze compania cu Renault.

”Din suspect, Goshn a devenit fugar”, a declarat Koji Endo, analist al SBI Securities Co. ”Probabil că acesta nu se va mai reîntoarce niciodată în Japonia sau mai precis, nu se va putea întoarce deoarece va fi arestat imediat”.

Goshn se afla în așteptarea începerii procesului în dosarul în care este acuzat de Nissan că a urmat un model omniprezent de comportament necorespunzător financiar și a atras resurse corporative pentru câștig personal, acuzații pe care Ghosn le-a respins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel