FMI se așteaptă ca economia Bulgariei să se CONTRACTE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Economia va încetini
Economia va încetini
Fondul Monetar Internaţional ar putea să îşi revizuiască în jos estimările anterioare referitoare la evoluţia economiei Bulgariei, având în vedere creşterea bruscă a numărului de cazuri de infecţie cu coronavirus din ultimele săptămâni, a declarat, marţi, şeful misiunii FMI în Bulgaria, transmite Reuters.

În luna octombrie a acestui an, FMI prognoza că economia Bulgariei va înregistra o contracţie de 4% în 2020, iar rata şomajului va urca la 5,6%. Însă, marţi, autorităţile de la Sofia au raportat 3.816 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus, ceea ce duce numărul total la 78.976, inclusiv 1.771 de morţi.

Planurile Guvernului cu VOUCHERELE de vacanţă

"Având în vedere creşterea numărului de cazuri de infecţie în cel de al doilea val, prognozăm că economia Bulgariei se va contracta puţin mai mult decât estimam în octombrie", a declarat şeful misiunii FMI în Bulgaria, Jaewoo Lee.

Acesta nu a dorit să ofere o cifră concretă cu privire la declinul preconizat pentru acest an, adăugând că noile previziuni vor depinde şi de ritmul de creştere înregistrat de economia bulgară în trimestrul al treilea.

Autorităţile de la Sofia vor da publicităţii vineri o estimare preliminară privind evoluţia Produsului Intern Brut în perioada iulie-septembrie 2020.

Jaewoo Lee a subliniat că mai mulţi ani de politici fiscale prudente permit autorităţilor de la Sofia să susţină sistemul de sănătate, populaţia şi firmele adăugând că Bulgaria ar trebui să îşi majoreze în continuare cheltuielile prin măsuri temporare şi bine ţintite, dacă numărul cazurilor de infecţie va continua să crească.

Bulgaria mizează pe un deficit bugetar de 4,4% din PIB în 2020 şi unul de 3,9% din PIB în 2021. Atât anul acesta, cât şi anul următor, aproximativ 2,5% din PIB va fi alocat pentru măsuri de combatere a pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel