FMI: Economia mondială se redresează, dar ar putea fi afectată. Care este MOTIVUL
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Economia va încetini
Economia va încetini
Economia mondială se redresează mai rapid decât se estima în urma crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), se arată într-un comunicat al Comitetului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care avertizează că o majorare a ratelor la dobânzi ar putea fi dureroasă, în special pentru economiile emergente, transmite Reuters.

Comitetul a subliniat joi importanţa accelerării distribuirii vaccinurilor pe plan mondial şi s-a angajat să consolideze cooperarea internaţională.

"Vulnerabilităţile financiare ridicate ar putea reprezenta un risc în cazul în care condiţiile financiare globale se înăspresc semnificativ. Criza ar putea cauza extinderea dificultăţilor economice şi ar exacerba sărăcia şi inegalităţile, în timp ce schimbările climatice şi alte dificultăţi comune devin mai presante", se arată în comunicat.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că statele membre sprijină semnificativ o nouă alocare de Drepturi Speciale de Tragere (DST) de 650 de miliarde de dolari în special economiilor cu venituri medii. Săptămâna trecută, Georgieva declara că noua alocare ar putea ajuta toate statele membre, dar în special pe cele mai vulnerabile, prin majorarea rezervelor fără a-şi spori povara datoriilor.

Distribuirea acestor rezerve ar ajuta în special economiile cu venituri medii să-şi majoreze resursele financiare, care rămân limitate din cauza pandemiei, a afirmat joi şeful FMI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel