Florin Cîțu face PRECIZĂRI despre BUGET. Este o noțiune FALSĂ
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a considerat necesar să precizeze că noţiunea de buget mic este una falsă, nefiind susţinută de date. „Când ne uităm la buget, este un buget mai mare decât anul trecut, deficitul în scădere şi totuşi sunt 80 miliarde lei, bani pe care îi punem în economie peste veniturile pe care le luăm din economie”, și-a apărat Cîțu punctul de vedere. 

„Este un buget concentrat pe investiţii, are în centru investiţiile şi un buget care forţează reforma în administraţia publică, centrală şi locală. De aceea prefer să iasă din Parlament aşa cum a fost votat în Guvern”, a spus Cîţu la Parlament. 

Referitor la faptul că unii reprezentanţi ai coaliţiei au susţinut că bugetul este mai mic cu 20%, comparativ cu anul trecut, şi că unele persoane din coaliţie au fost de acord că e un buget subdimensionat, iar la rectificarea bugetară bugetul va fi mai mare, premierul a spus că bugetul nu este mic. 

Citește și Florin Cîțu vrea reforma sistemului de pensii. Ce alte domenii vizează

„Eu nu ştiu ce se întâmplă la rectificarea bugetară. În acest moment, bugetul României nu putem să spunem că este mic. Avem un buget cu cheltuieli mai mari decât anul trecut. Nu avem cum să spunem că este un buget mic. Eu v-am spus că bugetul României, trebuie să ne uităm la tot bugetul României, cum au fost împărţiţi banii. Au fost împărţiţi banii pe care îi avem din veniturile cetăţenilor, 32,76% din PIB au fost împărţiţi în toate ministerele pe priorităţi, pe proiecte de priorităţi. Bugetele, bineînţeles, dacă ne uităm la 2019 sunt mai mari, 2020 a fost un an special cu priorităţi pentru toată lumea, fiecare minister a avut cheltuieli suplimentare cu pandemia anul trecut. Unele dintre ele nu se mai regăsesc anul acesta. Dar când ne uităm la buget, este un buget mai mare decât anul trecut, deficitul în scădere şi totuşi sunt 80 miliarde lei, bani pe care îi punem în economie peste veniturile pe care le luăm din economie. Deci cheltuielile sunt mai mari şi injectăm şi 80 miliarde lei. Această noţiune că este un buget mic este falsă şi nu este susţinută de date”, a explicat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel