Florin Cîțu și ambasadorul SUA, discuții pe tema investițiilor în infrastructură
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Florin Cîțu și Adrian Zuckerman
Florin Cîțu și Adrian Zuckerman
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, discuţiile vizând creşterea investiţiilor americane în infrastructură, dar şi sectorul financiar.

"Am avut o întâlnire foarte bună cu Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, în cadrul căreia am discutat planurile de a creşte investiţiile americane în infrastructură, despre sectorul financiar şi alte domenii importante din economie. Împreună am apreciat că economia României îşi revine mult mai repede decât se aştepta oricine. Totodată în cadrul discuţiilor, am vorbit şi despre planurile de redresare ale economiei şi de crearea unui cadru stabil pentru investiţii", a scris joi Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

România şi SUA au parafat, săptămâna trecută, un acord interguvernamental extins care permite cooperarea în ceea ce priveşte domenii de importanţă pentru România, cum ar fi proiectul Unităţilor 3 şi 4 ale Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă, retehnologizarea Unităţii 1, precum şi cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România. Evenimentul a avut loc cu ocazia vizitei oficiale în SUA a ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Dezamăgire legată de autostrada Constanța-Gdansk

"Separat de acordul parafat, am reuşit să identificăm interesul SUA şi pentru o componentă de finanţare de 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic - inclusiv energie nucleară şi gaz natural lichefiat şi din domeniul infrastructurii - rutieră, cale ferată, depozite de gaze, printr-un Memorandum de Înţelegere cu Exim US. De asemenea, la Washington DC, am avut o întâlnire şi cu reprezentanţii USDFC (The United States International Development Finance Corporation) în vederea posibilităţii extinderii acestui interes financiar prin implicarea diferitelor instituţii de finanţare ale SUA. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest acord şi memorandumul să devină realitate. Acestea au pornit de la declaraţia comună a Preşedinţilor celor două state partenere, domnul Klaus Iohannis şi domnul Donald Trump, din data de 20 august 2019, iar pentru demararea efectivă a acestei cooperări mulţumim Prim-Ministrului României, domnul Ludovic Orban şi Ambasadorului SUA în România, Excelenţei Sale Adrian Zuckerman şi echipei Secretarului pentru Energie", a spus ministrul Popescu într-un comunicat transmis AGERPRES în 9 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel