Florin Cîțu, despre ratele la bănci și creditele pentru IMM-uri
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cu băncile pare ceva mai dificil
Cu băncile pare ceva mai dificil
Măsurile privind ratele la bancă, creditele pentru IMM-uri şi companiile mari vor fi funcţionale săptămâna aceasta, potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, precizând că, în ceea ce privește șomajul tehnic, ”acolo deja a trecut ordonanţa şi Ministerul Muncii trebuie să o implementeze".

Ministrul a explicat că procedura privind creditele pentru IMM-uri va fi gata în două-trei zile, deoarece este o procedură nouă şi a trebuit făcut totul de la capăt.

"Va fi un domeniu, un site unde se vor duce, vor completa un singur formular. Acest formular se va duce către bănci şi nu mai trebuie să meargă la fiecare bancă în parte antreprenorul, ca până acum. Noi vom notifica imediat la care bancă să se ducă. Noi vom lua relaţia cu banca direct şi nu va fi antreprenorul. Prin Fondul National de Garantare se va face totul, dar va fi un site, un singur site. Lucrăm acum şi la o aplicaţie pe care să o facem pe mobil", a explicat Cîţu, citat de agerpres.

Acesta a adăugat că luni seara a văzut formularul demo, "l-am aprobat, domeniul luat, normele le-am aprobat". Băncile deja au aderat la program, sunt aceleaşi bănci de la programul "Prima Casă".

Citește și Ministerul Finanțelor s-a împrumutat iar la bănci. Despre ce sumă e vorba

"Pentru IMM-uri va fi operaţional în această săptămână. Problema va fi pentru companiile mari. Mâine vom avea soluţii şi pentru companiile mari şi acolo vom demara un program amplu de susţinere. Avem nevoie de toate companiile şi companiile mari care investesc au nevoie şi ele de susţinere (...). Deci, mergem pe ambele părţi, pe de o parte susţinem capacitatea de producţie în România şi, pe de altă parte, susţinem angajaţii prin şomajul tehnic", a precizat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a mai afirmat că, în ceea ce priveşte ratele la bănci, discuţiile vor continua şi marţi cu sistemul bancar şi BNR pentru a veni cu soluţii, care vor implica şi Guvernul."Soluţiile vor fi în această direcţie, de a susţine ratele pentru o perioadă de timp. Vom vedea cum. Şi statul va fi implicat în această soluţie tripartită, cu sistemul bancar şi Banca Naţională", a punctat şeful de la Finanţe.

El a menţionat că autorităţile au urmărit să fie cât mai permisive şi, deşi nu avem resursele din Germania sau Franţa, accesul în România la aceste resurse este extins, nu există limitări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel