Florin Cițu despre creșterea pensiilor: Aș vrea ca românii să mă certe
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Citu, a explicat recent în ce condiții pensiile și salariile vor putea fi majorate. 

"Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului și vrem să alocăm mai mulți bani pentru investiții, pentru că numai așa putem să plătim și pensii și salarii crescute și în anii viitori. Dacă noi facem această greșeală și anul acesta nu alocăm mai mulți bani pentru investiții și mergem spre ceea ce vrea stânga - populism din acesta mizerabil - dacă mergem spre populism, va garantez că vom avea mari probleme anii viitori. Eu am depus un jurământ că ministru al Finanțelor Publice - rolul meu că ministru al Finanțelor Publice este acela de a administra precaut, responsabil, finanțele publice ale României. Voi face propuneri, bineînțeles, pe aceste scenarii pe care le prezint (privind procentul cu care să crească pensiile la 1 septembrie, n.r.), decizia este una politică. Dar rolul meu este acela de a avertiza, de a prezența aceste scenarii cu riscurile aferente, pentru că eu altfel nu mi-aș îndeplini jurământul față de români", a explicat ministrul de finanțe, în urmă cu câteva zile.

Dosar de pensionare 2020. Acte necesare pentru limită de vârstă, invaliditate și de urmaș

În ceea ce privește majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2020, Florin Cîțu a spus că românii ar trebui să fie onești față de ei înșiși și să înțeleagă dimensiunie actualei crize economice, cea mai gravă din ultimii 100 de ani.

"Trebuie să fim foarte onești cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioada pentru economie din ultima sută de ani. În același timp, trebuie să avem toate datele pentru exercițiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt OK, am reușit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puțin diferit: aș vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm și de investiții, și aș vrea să mă certe românii că nu dublez investițiile. Deși anul acesta, în primele 5 luni ale anului, au fost cheltuite 13,1 miliarde de lei pentru investiții, ceea ce reprezintă cea mai mare suma alocată investițiilor în ultimii 10 ani de zile. Deci, în plină criză am reușit să alocăm aceste sume investițiilor, și aici a fost cheia succesului, dacă vreți, faptul că am reușit să avem totuși o economie funcțională în această criză (se datorează, n.r.) faptului că am alocat mai mulți bani investițiilor", a precizat ministrul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel