Finanțare de până la 20.000 euro pentru sportul feminim
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Cu participarea mediului de afaceri privat
Cu participarea mediului de afaceri privat
Cluburile, federaţiile sau asociaţiile sportive pot primi finanţări de până la 20.000 de euro în baza unor parteneriate de tip public-privat pentru acţiuni concrete care contribuie la promovarea sportului de către femei, din partea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), a declarat ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis.

Proiectul "Femeie-Sport-Sănătate" a fost lansat de Conferinţa permanentă a miniştrilor tineretului şi sportului ai Francofoniei (CONFEJES) cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

"În luna martie, în care sărbătorim francofonia, pe data de 20 martie, dar şi Ziua Internaţională a Drepturilor Femeii, pe 8 martie, ne face plăcere să anunţăm public acest proiect, care se subscrie politicilor de diplomaţie sportivă ale Franţei. Acest apel la proiecte pe tema 'Femeie-Sport-Sănătate' a fost lansat de Conferinţa permanentă a miniştrilor tineretului şi sportului ai Francofoniei (CONFEJES), cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, şi are ca obiectiv sprijinirea statelor membre în implementarea politicilor sportive publice dedicate femeilor şi sănătăţii, prin finanţări de până la 20.000 de euro. De asemenea, este un proiect care încurajează colaborarea dintre actorii din domeniul public şi cel privat, în beneficiul unor proiecte concrete şi susţine actorii care investesc în dezvoltare economică din domeniul sportului feminin", a declarat Michele Ramis, Ambasadoarea Franţei în România.

Citește și Salarii majorate pentru o categorie de angajați

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, afirmă că parteneriatele de tip public-privat pot dezvolta sportul în comunitatea locală şi invită cât mai multe cluburi şi federaţii să aplice la acest program. "Pot fi susţinute competiţii, campanii de promovare sau alte evenimente inovatoare care să ţintească sportul feminin. Subliniez că sunt punctate parteneriatele care pot dezvolta sportul în comunitatea locală, un lucru de care avem mare nevoie pentru a relansa sportul de masă, în general", a declarat Stroe.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi-ar dori o participare cât mai numeroasă din parte federaţiilor şi cluburilor din România la programul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Pe de altă parte, el afirmă că sportivele din România trebuie să rămână în continuare modele de urmat pentru tineri: "Sportivele noastre trebuie să rămână şi mai departe modele de urmat în viaţă pentru cei tineri şi sursă de inspiraţie pentru cei care, la fel că şi ele, visează la o medalie olimpică. Proiectul demarat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei poate contribui în mare măsură la acest lucru, şi sunt convins că 'ai noştri' vor face ceea ce este necesar pentru a beneficia de acest ajutor într-o măsură cât mai mare, atât pentru sportul de masă, cât şi în cel de mare performanţă, care ar avea în acest context, că primă ţintă, Jocurile Olimpice Paris 2024".

În baza acestui program vor fi finanţate cu prioritate proiectele cu impact pe termen lung care pot fi ulterior multiplicate, în vederea dezvoltării politicilor publice de punere în valoare a sportului feminin.Toate informaţiile referitoare la depunerea şi analiza cererilor, precum şi criteriile de eligibilitate şi de selecţie sunt detaliate pe site-ul CONFEJES https://confejes.org/uncategorized/appel-a-projets-sur-la-thematique-femme-sport-sante/.

Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie 2020, iar o preselecţie se va face pe baza criteriilor de eligibilitate prevăzute în caietul de sarcini. Selecţia finală a proiectelor de către juriu va avea loc între 20 şi 24 aprilie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 28 aprilie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel