Farmacia de poezie. Prescrie medicamente în versuri
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
S-a deschis prima farmacie de poezie din lume
S-a deschis prima farmacie de poezie din lume
S-a deschis prima farmacie de poezie din lume. Medicamentele sunt prescrise în versuri, această farmacie a fost deschisă la finalul anului 2019 de poeta Deborah Alma, la Shropshire, în Bishops Castle.

Majoritatea celor care trec pragul primei farmacii de poezie din lume caută să scape de stresul și suprasolicitările specifice vieții de azi, potrivit Sky News. Poeta Deborah Alma este cea care a avut ideea prăvăliei inedite.

Dreptul la medicamente. Modificări care vor intra în vigoare în 2020

Poeta a decis să aranjeze cărțile în magazin în funcție de ”stare”, considerând că poezia poate să ajute în condițiile în care cititorul ar suferi de probleme emoționale, de la epuizare, la stres și dezamăgiri afective.

Poemele sunt alese cu atenție

Poeta organizează și ateliere și ”consultații” de poezie, o cameră fiind amenajată special pentru a diagnostica ”pacienții”. Poeta folosește o listă de întrebări pe baza cărora poate să ”prescrie” un poem ales cu atenție.

”Dacă e vorba de un talent în ceea ce fac, atunci acesta privește alegerea poemului potrivit pentru fiecare persoană după ce reușesc să aflu câte ceva despre ei pe baza discuției”, a arătat poeta.

”Când ofer cuiva un poem, devine poemul persoanei respectivă, îl dețin – îl pot pune pe ușa de la frigider, pot să fie liniștitor, reconfortant, înățător, o mulțime de lucruri”, a spus Alma.

Poeta a muncit pentru ani buni cu pacienți afectați de demență și spune că a văzut ”cum poate poezia să schimbe starea cuiva și în ce fel se așteaptă oamenii să fie ascultați cu atenție, cu atâta atenție încât să poți scrie tot ce ți se spune și să prețuiești ce auzi”. Într-un ”moment nebun” a găsit o ambulanță care era de vânzare și a cumpărat-o pentru a străbate țara și pentru a împărți versuri din portbagajul mașinii.

Deborah Alma consideră că o arta ”poate face multe lucruri, poate fi o legătura strânsă cu o persoană care a trecut prin aceleași probleme cu tine dar le-a depășit și le-a procesat, poate să fie o rugăciune, poate să fie un blestem sau un talisman”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel