Exxon pleacă din România. Cîţu: Acest Guvern a venit prea târziu
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei.
Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei.
Guvernul PNL a venit prea târziu pentru interesele ExxonMobil, care erau deja pe punct de plecare, iar decizia acestora de apleca din România nu ne bucură, a declarat marţi seara ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Întrebat despre negocierile dintre ExxonMobil şi Lukoil privind vânzarea participaţiei în blocul Neptun Deep din Marea Neagră, Cîţu a răspuns că nu are această informaţie, dar este public faptul că Exxon vrea să iasă din România.

"Nu ştiu dacă este aşa. Eu n-am această informaţie.(...) La aceste negocieri nu am participat şi Exxon este o companie privată şi vedem ce decizie poate să ia. Sper că mai sunt... Romgaz mai este interesată. Vom vedea. Decizia Exxon de a pleca din România este o decizie care nu ne bucură. Înţeleg că, din păcate, acest Guvern a venit prea târziu pentru interesele Exxon şi deja erau pe punct de plecare. Asta este. Vom vedea ce va fi. Dar eu n-am această informaţie către cine vrea să vândă. Dar e public că vor să iasă din România", a spus ministrul Finanţelor, la Realitatea Plus.

Citește și Petrolul din Marea Neagră. ExxonMobil negociază cu rușii și polonezii

Americanii de la ExxonMobil negociază cu ruşii de la Lukoil şi cu polonezii de la PGNiG vânzarea participaţiei de 50% din perimetrul petrolifer Neptun Deep din Marea Neagră, au declarat surse din sectorul energetic, potrivit cărora ”discuțiile cu Lukoil sunt mai avansate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel