Exxon Mobila a încheiat anul 2019 în scădere cu 31%. Vezi ce profit
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cea mai mare companie petrolieră din Statele Unite ale Americii, Exxon Mobil, a încheiat anul 2019 cu un profit de 14,34 miliarde de dolari
Cea mai mare companie petrolieră din Statele Unite ale Americii, Exxon Mobil, a încheiat anul 2019 cu un profit de 14,34 miliarde de dolari
Cea mai mare companie petrolieră din Statele Unite ale Americii, Exxon Mobil, a încheiat anul 2019 cu un profit de 14,34 miliarde de dolari, cu 31% mai mic faţă de cel din anul anterior, din cauza reducerii preţului ţiţeiului şi a "slăbiciunii" afacerilor din sectorul chimic, relatează agenţia EFE. 

Compania, cu sediul în Irving (Texas), a anunţat printr-un comunicat că anul trecut a avut încasări de 264,938 miliarde de dolari, în scădere cu 9%.

Exxon pleacă din România. Cîţu: Acest Guvern a venit prea târziu

În ultimul trimestru din 2019, câştigurile Exxon au scăzut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, situându-se la 5,69 miliarde de dolari.

Vânzările în perioada octombrie-decembrie au fost de 67,173 miliarde de dolari (cu 6,6% mai mici) şi nu au depăşit estimările analiştilor, însă câştigul pe acţiune a fost peste aceste aşteptări, respectiv de 1,33 dolari.

Operaţiunile au fost "bune, dar durata furnizării pe termen scurt din 'downstream' (produsele rafinate din ţiţei în combustibili precum benzina şi motorina) şi afacerile din sectorul chimic au impactat marjele şi rezultatele financiare", a declarat şeful Exxon, Darren Woods.

Acesta a dat asigurări că în continuare creşte puternic cererea de produse pe care Exxon Mobil le fabrică şi că firma este concentrată pe "îmbunătăţirea afacerilor de bază, să fie mai eficientă şi să optimizeze valoarea portofoliului de investiţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel