Experții chinezi despre CLIMĂ: În curând, NIMIC NU va mai fi la fel
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Experții ONU vin cu un scenariu APOCALIPTIC în ceea ce privește clima
Experții ONU vin cu un scenariu APOCALIPTIC în ceea ce privește clima
Previziunile oamenilor de știință chinezi sunt catastrofale. Ei avertizează că, până în 2100, țările aflat în Emisfera nordică se vor confrunta cu schimbări climatice dezastruoase. Rezultatele studiului lor a fost publicat pe site-ul Phys.org. 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că peste 80 de ani, în Emisfera nordică vara va dura aproximativ o jumătate de ani, dacă nu se vor întreprinde măsuri care să atenueze consecințele schimbărilor climatice. 

”Verile vor deveni mai lungi ca durată și mai călduroase, chiar fierbinți, iernile vor fi mai scurte, dar mai calde. Totul, din cauza schimbărilor climatice”, consideră specialiștii. 

Studiul cercetătorilor chinezi arată că, în medie, anotimpul de vară a crescut de la 78 de zile la 95 în perioada cuprinsă între 1952 și 2011, iernile scurtându-se de la 76 la 73 de zile. Mai scurte au devenit și primăvările, de la 124 de zile la 115 și sezonul de toamnă, de la 87 la 82 de zile. 

Continuarea acestei tendințe va face ca, până în 2100, iarna să dureze numai două luni pe an. ”Numeroasele studii au arătat deja că schimbarea anotimpurilor antrenează riscuri considerabile pentru mediul înconjurător, pentru sănătate”, a declarat unul dintre autorii studiului, Yupin Guang. 

Citește și COVID-19. A apărut o NOUĂ MUTAȚIE. NU mai este nicăieri în lume

Spre exemplu, păsările își modifică traseele și perioadele de migrare, iar plantele încep să înflorească în intervaluri de timp neobișnuite pentru ele. Combinate, toate aceste fenomene răstoarnă starea firească a naturii. 

Are de suferit inclusiv agricultura. Primăvara falsă sau ninsorile întârziate, ce apar tot mai des în ultimii ani în lunile martie-aprilie, distrug, practic, culturile. Pe de altă parte, o perioadă mai lungă de înflorire înseamnă că oamenii aspiră mai mult polen, ce provoacă alergii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel