Euroins, al doilea asigurator din România, primește o nouă injecție de capital
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Acţionarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi a treia majorare de capital, în valoare de peste 120 de milioane de lei şi urmează ca zilele următoare să fie făcută a patra majorare de capital, informează compania.

Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, Euroins România va beneficia de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acţiuni. Investiţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Eurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecţie suplimentară de capital de până la 12 milioane euro.

"Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată şi întreaga echipă investeşte timp şi energie, astfel încât transformările la care asistaţi să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienţii, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viaţa clienţilor. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei", a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Înainte de această operaţiune, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplineşte toţi indicatorii financiari stabiliţi de lege, cerinţa de capital de solvabilitate fiind de 118,5% şi acoperirea cerinţei de capital minim de 278,4%.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, a fost aprobată şi o strategie prin care Euroins România planifică o campanie de recrutare a specialiştilor, atât în zona de top management cât şi middle management, cu accent pe îmbunătăţirea produselor de asigurare non-RCA şi lansarea de noi asigurări.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări care operează în regiunea Europei Centrale şi de Sud Est.

Grupul are sediul central în Bulgaria şi operează în unsprezece ţări europene. Are filiale Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus, Rusia şi Georgia. EIG operează şi în Grecia şi Polonia şi are operaţiuni de asigurare de nişă în Spania şi Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. 

Soluția lui Nicușor Dan pentru o Capitală BLOCATĂ: Este relativ ieftină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel