Este oficial! Pensionarii militari trebuie să ȘTIE acest lucru
Autor: Eva Anton
Data actualizării:
Data publicării:
Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10.
Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10.
Executivul a aprobat, deci este oficial. Este vorba despre o hotărâre de Guvern ce extinde dreptul la tratament balnear și de recuperare și pentru alte categorii de pensionari.

În cazul de față, este vorba despre pensionarii militari care, pe viitor, vot putea beneficia, la rândul lor, de bilete de tratament și de recuperare decontate de casele de pensii sectoriale din subordinea Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne și a Serviciului Român de Informații.

Hotărârea de Guvern vine cu reglementări privind stabilirea numărului de bilete de tratament balnear şi de recuperare care se acordă în sistemul pensiilor militare de stat, durata tratamentului balnear şi de recuperare, condiţiile şi modul de acordare, modalitatea de atribuire a biletelor către beneficiari, precum şi modul de decontare a acestora.
 
Astfel, de aceste bilete se vor putea bucura 5% din numărul pensionarilor aflaţi în plată la fiecare casă de pensii sectorială la data de 1 august a anului precedent. Durata maximă a unui bilet de tratament balnear şi de recuperare este de 14 zile, iar tariful maxim pentru biletele de tratament este de până la 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat din anul în care se acordă biletele.

Citește și Pensii militare. Se schimbă formula de calcul. Cum se aplică

Biletele de tratament vor putea fi folosite în staţiunile turistice de interes naţional şi local, dar şi în staţiunile balneare şi balneoclimatice din ţară, precizează Avocatnet. În lista de instituţii în care se pot efectua tratamente a fost inclus şi Sanatoriul de balneofizioterapie şi recuperare medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” Bălţăteşti din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru acordarea acestor bilete de tratament vor putea aplica pensionarii militari cu pensie de invaliditate, pentru limită de vârstă, pensionat anticipat sau cu pensie anticipată parţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel