Embrionii umani, vulnerabili la SARS-CoV-2. Chinezii au avut dreptate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Din fericire, astfel de cazuri sunt foarte rare
Din fericire, astfel de cazuri sunt foarte rare
Biologii au descoperit că celulele embrionare din primele faze de dezvoltare sunt foarte vulnerabile la noul coronavirus, dacă particulele virusului pot pătrunde în uter. Rezultatele studiului au fost publicate pe site-ul bioRxiv.

În februarie 2020, biologii chinezi au descoperit că SARS-COV-2 poate infecta celulele placentei unei femei gravide. Cercetările ulterioare au confirmat existența unor astfel de cazuri, care sunt, din fericire, extrem de rare. În același timp însă, experții chinezi nu au înregistrat consecințe vizibile ale pătrunderii infecției de coronavirus în țesutul fetal. 

Continuând studierea unor astfel de cazuri, un grup de oameni de știință de Mauricio Montano de la Gladstone Institute, din Statele Unite, au încercat să clarifice lucrurile. Experții americani în biologie Biologii au fost interesați de două aspecte - dacă există receptori ACE2 și TMPRSS pe suprafața celulelor embrionare, esențiale în răspândirea coronavirusului și, în caz că da, dacă fragmente din membrana SARS-CoV-2 pot pătrunde în interiorul lor.

Răspunsul la ambele întrebări a fost afirmativ pentru toți embrionii primiți de la donatori cu o cele mai diferite rădăcini etnice. Celulele lor au produs de fapt un număr mare de molecule ale proteinelor ​​ACE2 și TMPRSS, iar „mulajele” particulelor de coronavirus au pătruns cu ușurință în interiorul lor.

Citește și Covid-19. S-a DESCOPERIT! VITAMINA ce reduce numărul de DECESE

În opinia oamenilor de știință americani, aceste rezultate arată că embrionii pot fi deosebit de vulnerabili la infecția cu coronavirus în stadiile primare de dezoltare, când nu mai sunt protejați de o membrană specială de glicoproteină, iar placenta și propriul său sistem imunitar nu s-au format încă. A fost confirmată, practic, supoziția specialiștilor chinezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel