Elon Musk schimbă planul. Cum va fi generația a doua de SATELIȚI
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
SpaceX se pregătește să lanseze a doua generație de sateliți, într-un număr mai mic, dar de dimensiuni mai mari, cu ajutorul noii navete spațiale, Starship, care va înlocui racheta Falcon 9.

Cu ajutorul navei spațiale Starship mult mai mari, Elon Musk va lansa a doua generație de sateliți Starlink, care va asigura o acoperire mai densă în zonele rurale.

Compania nu va avea nevoie de toți cei 42.000 de sateliți pe care SpaceX intenționa să îi lanseze inițial pentru a furniza internet mobil de mare viteză în întreaga lume, scrie Space News, potrivit noului plan, fiind necesari doar 30.000 de sateliți.

Pe 18 august, SpaceX a depus o cerere la Comisia Federală a Comunicațiilor din SUA (FCC) care conținea planul actualizat pentru Starlink Gen2, în locul celui aprobat în 2020. 

În ​​noul scenariu, SpaceX va distribui sateliții mai uniform de-a lungul a 9-12 orbite înclinate pentru a obține o acoperire mai omogenă pentru orice latitudine. Acest lucru va spori acoperirea teritoriului și va îmbunătăți caliteatea serviciilor pentru locuitorii din zone îndepărtate și pentru agențiile de securitate sau de salvare.

Lansarea sateliților cu ajutorul rachetei Starship va face posibilă punerea mai rapidă în funcțiune a sateliților. După lansare, pentru a face sateliții operaționali, vor fi necesare doar câteva săptămâni, nu luni de zile, așa cum se întâmplă acum. SpaceX accelerează pregătirile de la Boca Chica, locul de unde va fi testată naveta Starship în primul său zbor orbital.

Citește și: Elon Musk a dat vestea: Suntem gata de lansare

În total, conform planului actualizat, 29.988 de sateliți vor fi lansați pe nouă orbite la o altitudine cuprinsă între 340 și 614 km.

Noua navă spațială va fi mai mare și va genera mai multă putere decât cele precedente, SpaceX susținând că aceasta nu va crește riscul unei coliziuni în spațiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel