ELCEN somează Termoenergetica să plătească factura
Autor: Matei Ion
Data publicării:
ELCEN, în pericol de a intra în faliment / Foto: Elcen
ELCEN, în pericol de a intra în faliment / Foto: Elcen
Termoenergetica, fostul RADET, trebuie să plătească aproape 170 de milioane de lei către Elcen, în termen de 15 zile, suma reprezentând contravaloarea energiei termice livrate în decembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Astfel, Elcen a emis o somaţie în cursul zilei de joi către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, societate aflată în subordinea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentru plata, în termen de 15 zile, a sumei de 169.737.732,52 lei, care reprezintă contravaloarea energiei termice livrate de ELCEN către Termoenergetica în luna decembrie 2019.

În cazul în care Compania Municipală Termoenergetica nu va da curs somaţiei de plată, ELCEN va proceda în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Civilă, pentru a solicita plata integrală a sumei datorate.

Elcen: PMB nu vrea să plătească pentru producerea energiei în Capitală

"Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN şi Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească. ELCEN şi-a îndeplinit angajamentul şi a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureştenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza reţelei de distribuţie de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, care a tot avut avarii, defecţiuni şi tot felul de probleme", a spus ministrul de resort, Virgil Popescu, citat în comunicat.

El a adăugat că acum, pe bună dreptate, Elcen cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile.

"Dacă Termoenergetica ignoră această somaţie, vom cesiona creanţa ANAF-ului şi sunt convins că ANAF ştie să recupereze sumele restante", a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel