Eforturi pentru salvarea Pământului! Suntem la limita timpului
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Omenirea mai are la dispoziție un deceniu
Omenirea mai are la dispoziție un deceniu
Potrivit ONU, va fi necesar ca până în 2030 să se reducă rata poluării la jumătate, iar aproape o treime din suprafaţa Planetei să fie intens protejată, pentru a salva de la dispariţie numeroase specii de animale.

În urma conferinţei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind biodiversitatea, a fost prezentat un proiect care stabileşte principalele obiective de atins la nivel global, pentru combaterea crizei animalelor pe cale de dispariţie în următorul deceniu. ONU a propus soluţii similare şi în 2010, la un summit din Japonia, care nu au fost însă puse în apliare, situaţia agravându-se în timp, scrie Mediafax.

„Biodiversitatea şi beneficiile pe care le oferă, sunt fundamentale pentru bunăstarea umană şi pentru sănătatea planetei”, e menţionat în proiectul planului. „În ciuda eforturilor noastre, biodiversitatea se deteriorează continuu, iar declinul se va accentua tot mai puternic în lipsa unei schimbări de atitudine la nivel global.”

Stabilizarea biodiversităţii ar trebui să aibă loc în următorul deceniu, obiectivele stabilite vizând acţiuni urgente, locale şi planetare. Printre ţintele enumerate, 20 la număr, apar modificări variate, de la reducerea emisiilor de carbon până la sustenabilitatea în toate ramurile industriilor. De asemenea, un alt punct important este reducerea poluării, prin înjumătăţirea cantităţii deşeurilor din plastic. Alte obiective de atins până în 2030 ar fi asigurarea legalităţii în comerţul tuturor speciilor sălbatice, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii umane prin comercializarea de alimente sigure, verificate, şi prin menţinerea purităţii apelor.

Citește și Soluție pentru salvarea Pământului. Elvețienii au făcut toate calculele

De ani de zile, cercetătorii au avertizat că omenirea se află în toiul unei crize care va culmina cu dispariţia în masă a speciilor de animale. Ar fi a şasea perioadă de acest fel din istoria Planetei şi prima cauzată de oameni, care au modificat 75% din uscat şi 66% din ecosistemele marine.

Elefanţii ar putea să dispară din sălbăticie la distanţă de numai o generaţie, populaţia de amfibieni scade la rândul ei, iar schimbările climatice afectează oceanele, ameninţând viaţa acvatică şi provocând anihilarea recifelor de corali. În total, 1 din cele 8 milioane de specii din lume se confruntă în prezent cu ameninţarea dispariţiei, a avertizat ONU în 2019. Planul va fi finalizat şi adoptat în octombrie la un summit al biodiversităţii din Kunming, China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel