E.ON: Simpla liberalizare a preţului aduce alte probleme pentru toată lumea
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este nevoie de o piață funcțională
Este nevoie de o piață funcțională
Definirea şi sprijinul consumatorilor vulnerabili este o măsură necesară pentru ca piaţa să funcţioneze normal, în condiţiile în care, în prezent, cei bogaţi beneficiază de subvenţii mai mari, întrucât consumă mai mult, iar cei cu venituri reduse nu-şi permit plata facturii, a afirmat Anca Dragu, director general adjunct al E.ON România, într-o conferinţă de profil.

Citând un studiu, potrivit căruia 20% dintre locuitorii României sunt consumatori vulnerabili, iar sprijinul acestora ar costa un miliard de lei, Anca Dragu a apreciat că "suma este mică sau este mare în funcţie de partea dinspre care o priveşti, dar este absolut necesar să avem acest mecanism în funcţiune".

"Astăzi toată lumea beneficiază de subvenţii, şi cei bogaţi, adică cei care nu au nevoie. Ba dimpotrivă, cu cât eşti mai bogat, ai o casă mai mare, o încălzeşti mai mult, poate ai şi o piscină şi beneficiezi de o subvenţie mai mare. În timp ce cei cu venituri reduse beneficiază de sprijin mic din partea statului", a exemplificat Dragu.

Directorul adjunct al companiei de gaze a mai spus că o simplă liberalizare a pieţei va aduce probleme pentru toată lumea, dacă nu este acompaniată, gradual, de măsuri suplimentare.

Citește și Cum poți plăti mai puțin factura de curent electric

"Trebuie să dăm atenţie şi să ne uităm la un calendar de unu-doi ani în care să punem pe masă toate elementele, ingredientele, prin care să ajungem să avem o piaţă funcţională, liberalizată astfel încât în cele din urmă să ajungem să ajungem la o piaţă complet liberalizată. Simpla liberalizare a preţului nu aduce decât alte probleme pentru toată lumea", a completat Dragu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel