Egiptenii știau drumul spre VIAȚA DUPĂ MOARTE. Mister descifrat
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Multe secrete ascunse în Egipt
Multe secrete ascunse în Egipt
Arheologii au reușit să descifreze misterul șanțului care înconjoară cea mai veche piramidă din Egipt, Djoser. Este vorba despre un coridor săpat în piatră, adânc de 20 de metri și larg de 40.

Acel pasaj de trecere se termină cu o zonă sacră de 750 pe 600 de metri și se crede că ar fi fost ”poteca spre viața de după moarte”. Complexul funerar include piramida Djoser, considerată cea mai veche construcție din piatră din lume păstrată până în zilele noastre, și construcțiile anexe cu destinație religioasă.

Grupul de arheologi condus de doctorul Kamil O. Kuraszkiewicz, din Polonia, își desfășoară activitatea la Sakara, de mai bine de 20 de ani. Pe durata săpăturilor, ei au descoperit coridoare orizontale, construite, probabil odată cu ridicarea piramidei. O lungă perioadă de timp, oamenii de știință nu au putut stabili destinația lor.

Citește și Cea mai veche piramidă egipteană i-a șocat pe cercetători. Ce au găsit

Unul dintre coridoare de circa 20 de metri lungime conduce spre o camera mică. În interior, egiptologii au găsit un harpon decorat cu multe desene de șerpi și folosit la ritualuri. În opinia specialistului polonez, arma ar fi putut fi unul dintre pericolele care îl puteau aștepta pe faraon pe drumul spre viața de după moarte sau, dimpotrivă, ar fi fost un mijloc de apărare.

”Conform credinței egiptene, drumul spre viața de după moarte era greu și presărat cu numeroase provocări. Înainte ca mortul să se bucure de viață veșnică, el trebuia să treacă o serie de obstacole și să se confrunte cu ființe periculoase”, a explicat arheologul, precizând că, de-a lungul coridorului sunt ziduri cu deschideri ample, scări și nișe adânci. Toate trebuiau trecute. Cercetătorii cred că, dacă teoria lor este adevărată, alături de coridoarele deja găsite, ar trebui să fie altele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel